Odgovorno s hrano

Zbiranje odpadnih baterij na Srednji gradbeni in lesarski šoli Novo mesto

Dodano: 2011-11-14 10:12:08
Dijaki, ki so zbrali največ baterij
Dijaki in učitelji Srednje gradbene in lesarske šole Novo mesto smo bili presenečeni, koliko odpadnih baterij smo zbrali. Veseli smo, da smo vsaj malo prispevali k čistejšemu okolju.Naravo varuj, aparate in baterije ločuj

 

Tako kot v preteklih letih smo na Srednji gradbeni in lesarski šoli tudi za šolsko leto 2010/11 pripravili precej pester nabor najrazličnejših aktivnosti, ki smo jih izvajali v projektu Ekošola.

Srednje šole so poleg navedenih obveznosti lahko izbrale tudi nekatere prostovoljne dejavnosti s področja varovanja okolja. Odločila sem se, da bom prevzela vlogo vodje akcije zbiranja manjših električnih in elektronskih aparatov ter baterij. Osredotočili smo se predvsem na zbiranje odpadnih baterij in tonerjev. Dijake sem obvestila o daljšem časovnem poteku in o načinu zbiranja le teh. V zbornici šole in v gradbenem kabinetu smo postavili kartonske škatle, kamor so dijaki in učitelji lahko odlagali izpraznjene baterije. Naša želja je bila, da bi nabrali preko petdeset kilogramov odpadnih baterij. Nekateri dijaki so se zelo potrudili in baterije zbirali po vsej soseski. Večkrat so jih prinesli preko sto naenkrat. Na koncu smo jih stehtali in bili z rezultatom zadovoljni. Dosegli smo plan. Poročilo o akciji in fotografije najbolj prizadevnih dijakov bomo objavili na spletni strani naše šole in v obeh naših šolskih časopisih - Legri in Eko časopisu.

Ogledate si lahko tudi poročili dveh dijakov, dveh izmed najuspešnejših nabiralcev odpadnih baterij iz G 3. a letnika Srednje gradbene šole, Šolski center Novo mesto.

 

Zdenka Zorko, univ. dipl. inž.,vodja akcije zbiranja odpadnih baterij,
ŠC Novo Mesto - Srednja gradbena in lesarska šola

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL