Odgovorno s hrano

STROJNA ŠOLA Z RDEČIMI NOSKI

Dodano: 2011-06-01 20:04:51
Učitelji malo drugače
PODPORA dela Zdravnikov klovnov – RDEČI NOSKI

Malokdo od nas še ni bil vsaj na obisku v bolnišnici pri prijatelju, sošolcu, sorodniku … Nekateri so tam preživeli kar nekaj dni, ti dnevi pa niso bili najbolj vedri in veseli, saj veselja ni, ko nas nekaj boli in skrbi.

Predstavnikom oddelkom smo preko Dijaške skupnosti predstavili Rdeče noske, njihovo poslanstvo, njihovo delo: Rdeči noski pomagajo popestriti sivino bolnišničnega vsakdana in so privilegij bolnih otrok. Morda edini privilegij, ki ga imajo bolni otroci pred zdravimi. Financirajo se iz darov podjetij in posameznikov … in skupaj smo se odločili, da podpremo njihovo delo.

Stekla je akcija in naročili smo 590 rdečih noskov ter za vsakega izmed njih donirali po 1€. Noski so prispeli v pravem času in z njimi smo popestrili tudi razredne fotografije. Tako kot dijaki je bil navdušen tudi fotograf, ki je fotografiral naše razrede. Z noski se je fotografiral tudi edini razred na šoli, v katerem so udeleženci različnih mladosti – učiteljski zbor Srednje strojne šole.

Tako smo na Srednji strojni šoli v Novem mestu izpeljali dobrodelno akcijo za društvo, ki pomaga bolnim otrokom po slovenskih bolnišnicah.

 

PRIPOROČENA DOZA SMEHA – NAJMANJ 1X DNEVNO

 

Alenka Brežnjak,
ŠC Novo mesto, Srednja strojna šola

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL