Odgovorno s hrano

U4Energy Slovenija

Dodano: 2012-01-13 10:44:34
Pričenja se drugi krog razpisa U4Energy. Svoje prispevke lahko pošiljate od aprila do vključno 16. maja 2012

U4energy je vseevropski natečaj, namenjen ustanovam, katerih učenci in učitelji se želijo pridružiti prizadevanjem za doseganje ambicioznih evropskih ciljev glede podnebnih sprememb. U4energy je iniciativa Evropske komisije, financirana s pomočjo programa Inteligentna energija za Evropo.

Natečaj U4Energy ima tri tekmovalne kategorije:

  • Kategorija A: »Ukrepi za bolj učinkovito izrabo energije na šoli«
    http://www.u4energy.eu/web/guest/category-a

    Sodelujoči:
    Šolske skupnosti (učitelji, učenci in vodstva ustanov) ter lokalne oblasti
    Cilj:
    Učitelje in učence spodbuditi k boljšemu seznanjanju z učinkovito izrabo energije, da bodo svojo šolo spodbudili k varčevanju ter zmanjševanju količine električne energije ter porabe energije za ogrevanje.
  • Kategorija B: »Najboljše pedagoške akcije, namenjene ozaveščanju o potrebi po učinkoviti izrabi energije«
    http://www.u4energy.eu/web/guest/category-b

    Sodelujoči:
    Učitelji
    Cilj:
    Spodbuditi učitelje k razvoju in opisu uspešnih metodologij za poučevanje učinkovite izrabe energije, vključevanju učencev in ozaveščanju o potrebi po zmanjšanju porabe energije.
  • Kategorija C: »Najboljše kampanje ozaveščanja o potrebi po učinkoviti izrabi energije«  http://www.u4energy.eu/web/guest//category-c
    Sodelujoči:
    Učenci, ki jih vodi učitelj
    Cilj:
    Spodbuditi učitelje in učence, da bodo izoblikovali in izvedli inovativne in kreativne kampanje za širjenje zavesti o potrebi po učinkoviti izrabi energije v ustanovah in/ali v skupnosti.

Za nemoteno delo ekipe U4energy Slovenija vas naprošamo, da PRIJAVNICO, pošljete na naslov milena.lukic@ekosola.si, najkasneje do 17. februarja 2012.

Vse podrobneje informacije in navodila v slovenskem jeziku lahko najdete na spletni strani www.u4energy.eu oz. pišete na milena.lukic@ekosola.si.

Za vse vključene v projekt bomo pripravili izobraževalno delavnico, ki bo v torek, 14. februarja 2012 ob 14. uri v prostorih Sveta Energije v Krškem.

Vsi udeleženci delavnice bodo brezplačno prejeli merilec električne energije  s pomočjo katerega boste skupaj z vašimi učenci in dijaki lahko hitro in učinkovito merili porabo energijo aparatov. Več o delavnici se lahko preberete  na povezavi DELAVNICA

 

Ekipa  U4energy Slovenija

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL