Odgovorno s hrano

Likovni natečaj "MOJ PLANET JE EKOPLANET"

Dodano: 2012-02-03 13:45:04
Nagradni likovni natečaj na temo MOJ PLANET je EKOPLANET za vrtce in šole, ki sodelujejo na sejmu Altermed v Celju, od 16. do 18. marca 2012.

- Kaj lahko sami naredimo za EKOPLANET?
- Kakšne ukrepe lahko sprejmemo sami in kako vplivamo na ekološko ozaveščenost odraslih v naši okolici?

Vabimo vas, da z otroci in učenci  skupaj ustvarite risbe, kjer boste prikazali, kako lahko skrbimo za naš planet.

Na natečaju lahko sodelujejo otroci vrtec in učenci od 1. do 9. razreda, ki bodo sodelovali na sejmu Altermed v Celju od 16. do 18. marca 2012. Likovne izdelke lahko izdelajo v vseh likovnih tehnikah na risalnih listih (format A3).  Vsak vrtec in vsaka šola lahko pošlje največ 6 likovnih del.

Kategorije

- otroci
- učenci prve triade
- učenci druge triade
- učenci tretje triade

Izdelke pošljite najkasneje do ponedeljka, 5. marca 2012, na naslov: Program Ekošola, Zavrti 2, 1234 Mengeš, s pripisom Natečaj »Moj planet je ekoplanet«. Na hrbtni strani likovnega dela s tiskanimi črkami napišite naslednje podatke:
-  ime in priimek avtorja, razred/oddelek in  starost,
-  naslov likovnega dela,
-  ime in priimek mentorja,
-  naziv in naslov vrtca/šole.

Širši izbor likovnih del bomo razstavili na sejmu Altermed od 16. do 18. marca 2012, najboljši trije izdelki po izboru strokovne komisije iz vsake kategorije pa bodo nagrajeni. Predstavitev nagrajencev in podelitev nagrad bo v petek, 16. marca 2012, ob  14. uri na prireditvenem odru v dvorani D.

Nagrada
Trgovina Rajarija www.rajarija.si bo v vsaki razpisani kategoriji podelila eno glavno nagrado zmagovalni ustanovi. Nagrada vsebuje komplet voščenih blokov v višini 80 evrov proizvajalca Stockmar, ki je vodilni proizvajalec ekoloških materialov v Evropi in na svetu. Komplet barvic bodo prejeli  tudi posamezni avtorji nagrajenih ustanov. Vsi avtorji poslanih likovnih del bodo prejeli mini komplet voščenih blokov.

Želimo vam veliko ustvarjalnosti.

Ekipa Altermeda

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL