Odgovorno s hrano

IGRAČE NA POČITNICAH

Dodano: 2012-02-15 14:09:13
Ustvarjanje in raziskovanje.
Po praznikih smo se odločili, da bomo igrače poslali na počitnice. Skupaj smo se odločili, katere igrače bomo pospravili in pripravili prostor za material, ki ga bomo zbirali.

Nevihta idej nas je pripeljala do zamisli o tem, kakšne igrače lahko izdelamo sami. Pri tem smo vključili tudi babice in dedke – s kakšnimi igračami so se igrali, kaj so počeli, ko so bili otroci. Vsak dan smo prebirali zapise babic in dedkov ali si že ogledovali igrače, ki so jih izdelali. Otroci so iz škatl različnih velikosti izdelovali avtomobile, letala, hiše za punčke,... Pri igri so uporabljali lesene ploščice, tulce različnih velikosti in debelin, volno, gumbe, zamaške, veje, plodove,... Otroci so se ob vseh aktivnostih veliko pogovarjali, se dogovarjali, poslušali, razvijali čutila, raziskovali, predvidevali, ….Na sprehodih smo opazovali in nabrali material, ki se nam je zdel primeren. Tako smo našli želod s počeno lupinico, si ga ogledali in posadili. Prinesli smo veje različnih dreves, ugotavljali in predvidevali kaj se bo zgodilo.
Ugotovila sem, da so se otroci z vsem naravnim in odpadnim materialom domiselno igrali, ali ga vključili v igro. Res je, da večina otrok v začetku ni vedela kaj in s čim se naj igra. Po pogovorih in skupnem iskanju rešitev so bili postopoma iz dneva v dan bolj ustvarjalni - domiselni.

 

Zdenka Neuvirt,
Vrtec Pobrežje - enota Čebelica

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL