Odgovorno s hrano

PROJEKT MOJA REKA SI

Dodano: 2012-03-08 11:04:35
Vabimo vas k sodelovanju v projektu Moja reka si. Z otroki, učenci in dijaki izdelate časopis v tiskani ali elektronski obliki in tako sodelujte v natečaju "Časopis za mojo reko"

Se zavedate pomena čistih voda?
Veste, koliko vode potrebujemo za izdelavo svežega kruha, sočnega zrezka ali slastne čokolade?
Ali kako pomembna je podtalnica, ki vpliva na kakovost vode, ki jo pijemo? 
Morda tudi, kako čistoča vode pri zalivanju lahko pomembno vpliva na kakovost paradižnikove solate, ki se znajde na našem krožniku?

 

O katerikoli dobrini govorimo, govorimo tudi o vodi. Prav voda je tista ključna sestavina, ki nam poleg preživetja omogoča tudi kulinarične užitke. Če si želite tudi sami raziskati povezanost hrane in vode, vas vabimo k sodelovanju v projektu Moja reka si!

Vabimo vas, da skupaj s svojimi otroki, učenci in dijaki izdelate časopis v tiskani ali elektronski obliki, ki bo predstavil pomen in vlogo vode pri pridelavi hrane, ki je tudi tema letošnjega svetovnega dneva voda (http://www.unwater.org/worldwaterday/index.html). Informacije o slovenskih porečjih in povodjih so dostopne tudi na spletni strani www.skrbimozavode.si v razdelku publikacije. Obseg časopisa naj bo najmanj štiri strani.

Najbolj kreativni časopisi s pestrimi vsebinami, ki bodo na poučen in zabaven način predstavili povezavo med hrano in vodo, bodo nagrajeni s privlačnimi nagradami. Zmagovalec si bo prislužil tudi obisk raperja Zlatka.

Organizatorja projekta sta Coca-Cola Slovenija ter Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v sodelovanju s programom Ekošola. Več o samem natečaju, pogojih sodelovanja in nagradah si lahko preberete na spletni strani www.mojareka.si, kjer najdete tudi prijavnico na natečaj, ki jo je treba oddati do 16. marca 2012.

Z vprašanji se lahko obrnete tudi na Marijo Brlec iz programa Ekošola: telefon 0599 55 550 ali 040 351144 oziroma na elektronski naslov mojareka@ekosola.si.

Obiščete lahko tudi Facebook stran projekta https://www.facebook.com/mojareka.si ter spremljate zanimive informacije in namige za izdelavo časopisa.

 Vabljeni k ustvarjanju.

RAZPIS MOJA REKA SI
PRAVILA IN POGOJI NATEČAJA
OBRAZEC ZA PRIJAVO
 OBRAZEC ZA ODDAJO
OBRAZC STARŠEV

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL