Odgovorno s hrano

VRTEC LJUTOMER - UDELEŽENEC AKCIJE OČISTIMO SLOVENIJO

Dodano: 2012-03-28 14:11:13
V sklopu akcije očistimo Slovenijo, smo v vrtcu Ljutomer izvedli čistilno akcijo našega igrišča, ki je trajala od 12.3-16.3.2012.

Vključeni so bili vsi oddelki. Tako smo skupaj z otroki vsak dan postopoma grabljali listje, pobirali papir, vejice, si urejali gredice itd. Prav tako smo v tem tednu zbirali odpadni papir. Zbrani denar pa bomo namenili Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, za izgradnjo dvigala. Poleg odpadnega papirja smo za namen dvigala prav v tistem tednu odpeljali na zbirno mesto več vreč zamaškov.
V petek 23.3.2012 smo si zamislili dejavnosti na prostem. Pripravili smo si različne kotičke. Vreme je bilo čudovito za izvedbo delavnic in prijetno vzdušje. Otroci so z zanimanjem prehajali iz kotička v kotiček. Škrat «Zelenko« nas je vodil skozi FIT gibalne dejavnosti, likovno smo ustvarjali na ekotematiko, umetniško smo ustvarjali iz odpadne embalaže, se z njo seznanjali in rokovali (odpadno embalažo smo zbirali že prej), se igrali simbolno igro »trgovina«. Vsak otrok si je že prej izdelal denarnico, prav tako tudi denar. Izdelali smo si naravoslovno čutno pot tako, da so otroci s čutili spoznavali različne naravne materiale (blago, koruzne storže, semena, palčke vejic, smrekove storže…).Na koncu dejavnosti smo se vsi skupaj zbrali v atriju vrtca in zapeli našo ekohimno.
Vzdušje je bilo prijetno, sproščeno in zanimivo. Sklenili smo, da bomo pripravili še več  takih sončnih, ustvarjalnih dni na prostem.

 

Karmen Kosi,
Vrtec Ljutomer

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL