Odgovorno s hrano

Otroški vrtec Metlika se je pridružil akciji OČISTIMO SLOVENIJO

Dodano: 2012-03-30 16:37:23
Skupinam otrok smo najprej določili kraj in prostor čistilne akcije, nato pa smo se vsi skupaj podali na ekološko avanturo.

Tudi letos smo se z veseljem odzvali vseslovenski akciji OČISTIMO SLOVENIJO, ki je v našem vrtcu potekala v petek, 23. 3. 2012. Skupinam otrok smo najprej določili kraj in prostor čistilne akcije, nato pa smo se vsi skupaj podali na ekološko avanturo.
Slončki so čistili področje Borštka, Medvedki pločnike in parkirišče rumenega dela vrtca, Zvezdice so se lotile igrišča pri tovarni Beti, med tem ko so Palčki poskrbeli za vrtčevsko kolesarsko stezo. Čebelice so odletele in čistile vrtčevsko notranje igrišče, Ježki pa so odhiteli na zgornje igrišče rumenega dela vrtca. Muce so čistile parkirišče Cankarjeve ulice, Žabice parkirišče pred prizidkom novega dela vrtca, Sončki pa so vdihnili svetlobo jasličnemu igrišču in okolici kuhinje. Otroci so skozi pogovor ves čas sodelovali pri zbiranju odpadkov in načinu ločevanja smeti.
Dan je bil zelo lep in iz čistilne akcije smo se vrnili predvsem srečni, saj smo s svojim prispevkom naredili nekaj lepega za našo okolico.

 

Mateja Hlebec in Katarina Kukman,
Otroški vrtec Metlika

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL