Odgovorno s hrano

PODELITEV EKOBRALNIH PRIZNANJ V VRTCU BRESTANICA

Dodano: 2012-04-03 11:58:38
Pisateljica Maruša Mavsar predstavlja Brinove zgodbe
Posavska pisateljica Maruša Mavsar je otrokom podelila ekobralna priznanja, ki so si jih otroci zaslužili v projektu EKOBRANJE ZA EKOŽIVLJENJE, ki poteka v okviru Ekošole.

Mednarodni dan mladinske literature – 2. april, ki je hkrati tudi rojstni dan  največjega svetovnega pravljičarja H. C. Andersena, smo v Vrtcu pri Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica obeležili na prav poseben način. V dopoldanskem času smo gostili posavsko pisateljico Marušo Mavsar, avtorico treh slikanic BRINOVE ZGODBE. Slikanice opisujejo dogodivščine malega Brina, simpatičnega in tudi malce nagajivega dečka, ki živi v stanovanjskem bloku, hodi v vrtec in na zanimiv način spoznava svet okoli sebe.
Simpatična Maruša je otrokom predstavila oziroma pripovedovala vsebino zgodbe. Njena doživeta pripoved je v otrocih vzbudila zanimanje in empatijo v Brinove zgodbe. Otroke je tudi povprašala, kako nastane knjiga. Ob izkušnji izdelave lastne knjige, ki je nastala ob slovenskem kulturnem prazniku, so ji otroci z lahkoto odgovorili, da knjigo ustvarijo pisatelji in ilustratorji.
Svoj obisk je v vsaki skupini zaključila s podelitvijo ekobralnih priznanj, ki so si jih otroci zaslužili v projektu EKOBRANJE ZA EKOŽIVLJENJE, ki poteka v okviru programa Ekošola. Otroci so si v vrtcu izbirali slikanice z ekološko tematiko, ki so jih doma prebirali s starši, nato pa vsebino predstavili skupini v vrtcu. Ob tem so ustvarili tudi likovne izdelke, ki so bili razstavljeni v prostorih vrtca.
Verjamemo, da je izvajani bralni projekt in obisk s predstavitvijo slikanice posavske avtorice naš prispevek otrokom k spodbujanju in ohranjanju odnosa do knjige ter krepitev ekološke zavesti pri naših najmlajših in njihovih starših. Še posebno v današnjem času raznovrstnih informacijsko– komunikacijskih tehnologij.



Helena Zupančič,
Vrtec pri Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica

Pisateljica med ogledom Razstave
Podeljevanje ekobralnih priznanj
V oddelku 2-5 let so pridno prebirali slikanice
V oddelku 5-6 let
Zaslužena priznanja so podeljena
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL