Odgovorno s hrano

IZOBRAŽEVALNA POLIGONA V MODRAŽAH

Dodano: 2012-04-18 09:51:12
Obisk poligona v Modražah pri Poljčanah. Vzgojiteljice in učiteljice so 10. aprila 2012 obiskale izobraževalne poligone.

Permakulturni in ekoremediacijski poligon ponujata veliko inovativnih idej, s katerim si lahko mentorji popestrijo poučevanje otrok v svojih ustanovah. Na poligonih je mogoče tudi prenočiti, kar je ideja za izpeljavo šole v naravi na njihovih površinah.

Na permakulturnem poligonu (površine, kjer se trajnostno gospodari) so bile  najbolj navdušujoče dvignjene grede (da ni potrebno pleti pri tleh), avtomobilske gume namesto lončkov (iz avtomobilskih gum se ne izpirajo strupene snovi), klopce narejene iz zamaškov (presenetljivo je material prav prijeten na dotik) in seveda nomadska hiša jurta. Pol hiša - pol šotor nudi prijetno zavetje pred hladnim vetrom, in hkrati ideja za šolo v naravi.

Ekoremediacijski poligon  je površina, ki omogoča čiščenje onesnažene vode, ustavljanje erozije, zmanjševanje širjenja hrupa in prašnih delcev. Na območju poligona imajo svoja gnezdišča živali, na ogled pa je tudi veliko različnih ekosistemov.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL