Odgovorno s hrano

DAN ZEMLJE – EKOGRINI DAN

Dodano: 2012-04-26 11:31:55
grini z otroci
V letošnjem šolskem letu pridno nadaljujemo z akcijami čiščenja: Zelene straže; Očistimo Slovenijo - za šole in vrtce; ločeno zbiranje odpadkov, akcije zbiranja starega papirja in drugih odpadnih materialov.

V torek, 24. 4. 2012, smo na OŠ Dragomelj skupaj s komunalnim podjetjem PRODNIK pripravili zanimivo dopoldne z naslovom EKOGRINI DAN. Učenci so lahko opazovali, kako poteka praznjenje zabojnikov za smeti ter njihovo čiščenje. Učence je obiskal Grini, ki jih je poučil, kako je potrebno ločevati odpadke. Ogledali so si računalniško animacijo o tem in se preizkusili v kvizu znanja o ločenem zbiranju odpadkov. Vsi udeleženci kviza so se odlično izkazali in si prislužili priznanja: MOJSTER LOČEVANJA ODPADKOV in zapestnice. Grini nas je naučil kako se lahko izdela kompostnik in kaj vse sodi vanj. V kratkem filmu so nam predstavniki podjetja Prodnik predstavili tudi deponijo kjer se zbirajo nevarni odpadki.
V drugem delu so učenci izdelovali uporabne predmete iz odpadne embalaže. Nastalo je veliko zanimivih izdelkov: ura iz odpadnega papirja, metulji iz ovojnih papirčkov za bombone, ropotulje iz tulcev za papirnate brisače, čarobne dežne palice, podstavek za pisala.
Na skupnem zaključku smo najprej spregovorili o Dnevu Zemlje in o pomenu varovanja čistega okolja. Učenci so razmišljali o tem, kako lahko sami pripomorejo, da bo naš planet ostal lep. Za konec je sledilo prijetno druženje učencev prvih in drugih razredov na katerem so vsi pokazali svoje izdelke in si pripovedovali, kako so nastali.

 

Suzana Moder,
OŠ Dragomelj

kviz ločevanje odpadkov
delavnice iz odpadnega materiala
lonček za pisala
diploma, mojster/mojstrica ločevanja odpadkov
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL