Odgovorno s hrano

BOTRSTVO V SLOVENIJI

Dodano: 2012-05-08 08:08:46
Projekt BOTRSTVO pomaga otrokom z manj priložnostmi, revnim, socialno izključenim....

Človek ima nešteto možnosti v življenju,
da dela dobro.
Vsak dan ima priložnost,
da naredi nekaj za drugega in ga osreči.
(Titanic)

In vsak dan  je več botrov,  ki želijo pomagati otrokom. Vsak dan pa  je tudi več družin, ki svojim otrokom  ne  zmorejo nuditi več kot potrebnih  in ustreznih materialnih  spodbud za preživetje, izobraževanje...

Zato vas prijazno vabimo da učencem vaše šole, ki izražajo socialno šibkost  omogočite vključitev v projekt. Čisto preprosto  izpolnite PRIJAVNICO in  predstavite stanje otroka.  Izjavo o sodelovanju morajo podpisati tudi starši.

Pravila delovanja Botrstva ne dopuščajo informacij botrov družinam otrok, boter pa izve zgolj stanje otroka in njegovo ime. Če boter želi povezavo z otrokom pa  se dogovorimo s predlagateljem.

 Sredstva  botrstva so mesečno nakazana  na  račun staršev ali otroka. Če pa gre za  plačilo šolske prehrane ali dejavnosti v šoli, pa na račun šole predlagateljice.

Pravila projekta določajo, da  se mora voditi evidenco porabe sredstev,  boter pa  ima v vsakem trenutku pravico vedeti, kako je bil denar  varovanca porabljen

Zato vse, ki boste posredovali  otroke  v projekt  prosimo za  konkretno predstavitev porabe sredstev.

 

Na fotografijah so izdelki, ki so jih ustvarjali učenci in dijaki pod naslovom  "Ustvarjam in pomagam svojim sovrstnikom"  in na poseben način prispevali svoj delež v tem humanitarnem poslanstvu  z izdelovanjem lepih in izvirnih izdelkov.

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL