Odgovorno s hrano

ODDAJA POROČILA IN PRIDOBITEV ZELENE ZASTAVE ZA ŠOLSKO LETO 2011/12

Dodano: 2012-05-31 22:02:37
Navodila za izpolnjevanje LETNEGA POROČILA za OŠ/SŠ/CŠOD/DD - Rok za oddajo poročil je ponedeljek, 11. junij 2012

Obveščamo vas, da je v Ekoaplikaciji pripravljeno spletno POROČILO 2011/12.

Poročila lahko izpolnjujete koordinatorji, ki ste se registrirali in imate aktivirano uporabniško ime in geslo. Poročilo lahko izpolnjujejo tudi vodje projektov, če jim zaupate vaše uporabniško ime in geslo. Nove uporabnike bomo registrirali le v primeru, da se je med letom zamenjal koordinator in tega (še) niste sporočili.

V Poročilu 2011/12 pod točko 4. PROJEKTI izpolnite TRI OBVEZNE projekte, ki ste jih izbrali v Ekoaplikaciji na začetku šolskega leta.

Če ste izvedli več kot tri projekte, jih lahko izpolnite v Poročilu 2011/12 pod točko 5. DRUGO.

Pri oddajanju poročil bodite pozorni, da izpolnjeno shranjujete sproti. Sistem vas bo zaradi varnosti po dveh urah avtomatično odjavil iz sistema.

Poročila boste lahko izpolnjevali, dopolnjevali in pošiljali do ponedeljka, 11. junija 2012. Po tem datumu se bo sistem zaprl in poročil ne bo mogoče več urejati.

Gumb "SHRANI" pomeni, da boste shranili dosedanjo vsebino poročila in ga še naprej dopolnjevali ter urejali.

Gumb "POŠLJI" (viden bo šele, ko boste izpolnili vsa obvezna polja, ki so označena z zvezdicami) pomeni, da ste zaključili z vpisovanjem vsebin in boste poročilo poslali v pregled. Na semaforju se bo prižgala rumena luč, na vpisano elektronski naslov vodje projekta  boste prejeli potrdilo o poslanem poročilu.

Poslano poročilo bo pregledal regijski koordinator. Če ste poročilo ustrezno izpolnili, se bo na semaforju prižgala zelena luč, če ga boste morali dopolniti ali popraviti, pa vam bo regijski koordinator na semaforju ponovno prižgal rdečo luč. V tem primeru boste morali poročilo dopolniti in ga ponovno poslati v pregled.

Navodila za ohranitev/pridobitev ZELENE ZASTAVE:

Prijavnice za ZELENO ZASTAVO letos ni potrebno izpolnjevati.

ZELENO ZASTAVO boste v šolskem letu 2011/12 ohranili/pridobili, ko se vam bo prižgala ZELENA luč na semaforju pri:
1.   
Okoljskem pregledu 2011/12
2.   
Projekti 2011/12
3.   
Poročilu 2011/12

Ekoakcijski načrt za šolsko leto 2012/13 boste na vsaki ustanovi pripravili do konca septembra 2012 in ni pogoj za pridobitev Zelene zastave v šolskem letu 2011/12.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL