Odgovorno s hrano

BMW EKO REGATA 2012 JE ZA NAMI

Dodano: 2012-06-11 13:16:16
Uspešno je minila BMW eko regata 2012. Vrtci, osnovne in srednje šole, ki so sodelovale pri projektu, so predstavile rezultate svojega raziskovalnega dela.

Na stojnicah je bilo moč videti čudovite izdelke, od rezultatov kemijskih analiz voda do maket vodnih ekosistemov, ki so jih krasile vodne rastline in živali.

Stojnice so bile opremljene z risbami in plakati, ki so prikazovali podvodno življenje. Obiskovalce so pritegnile živali iz kamenčkov - najpogostejši motiv so bile žabice. Razstavljenih je bilo nekaj čistilnih naprav, tematskih časopisov, izdelkov iz gline, fotografij s čudoviti okvirji, zelo velika pa je bila ponudba maket vodnih ekosistemov. Ustanove, razvrščene v tri starostne kategorije, bomo nagradili z diplomami  za najboljše predstavitve na stojnicah.

Zmagovalci so:

VRTCI:
1. Vrtec Postojna,
2. Vrtec Črnuče,
3. Vrtec Lesce
OSNOVNE ŠOLE:
1. OŠ Breg,
2. OŠ Ledina,
3. OŠ Leskovec pri Krškem
SREDNJE ŠOLE:
1. Gimnazija Jurija Vege Idrija,
2. Gimnazija Murska Sobota,
3. Gimnazija Kočevje

Odrski nastopi so pokazali, da otroci in učenci radi nastopajo. Prikazali so pevske in plesne nastope, branja, recitale in dramske uprizoritve ter instrumentalne izvedbe. Vsi nastopi so imeli naravovarstvene tematike.
Za najboljši odrski nastop bomo nagradili OŠ Ivana Babiča - Jagra Marezige in njihovega devetošolca Mitja Miklič z rap nastopom ''Vode nam zmanjkalo je''. Nagrajena šola bo dobila darilni bon Radia 1. Odrske nastope si lahko ogledate v spodnjih videih. Mitja je bil zadnji nastopajoči.

Ekošole so sodelovale tudi na fotonatečaju. Natisnili smo 143 fotografij. Najboljše sta izbrala mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola, in Barbara Tauscher, vodja izobraževanja za trajnostni razvoj pri WWF Avstrija. Nagrajene fotografije Vrtca Lesce, Vrtca Črnuče, OŠ Puconci in OŠ Rovte si lahko ogledate spodaj. Nagrajenci bodo diplome dobili po pošti.

Vsem sodelujočim šolam in vrtcem se zahvaljujemo za sodelovanje. Kar ste prikazali, je bilo res enkratno.

VIDEO_1, VIDEO_2, VIDEO_3

OŠ Dragomirja Benčiča Brkina Hrpelje
OŠ Marije Vere
Oš Martina Konšaka
OŠ Rovte
ŠC Celje
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL