Odgovorno s hrano

SODELOVANJE EKOŠOLE NA 50. KMETIJSKO - ŽIVILSKEM SEJMU V GORNJI RADGONI

Dodano: 2012-08-31 20:43:28
Ekovrtec Manka Golarja se je predstavil na Kmetijsko - živilskem sejmu v Gornji Radgoni.

Prvič v 50. letih KMETIJSKO – ŽIVILSKEGA SEJMA v Gornji Radgoni se je na povabilo Čebelarske zveze Slovenije predstavil Ekovrtec Manka Golarja Gornja Radgona z naslovom "Čebela vrednota biodiverzitete".

Predstavitev je potekala v okviru delavnice za otroke z naravnimi nestruktriranimi materiali.  Prikazali so tudi panojsko predstavitev zdrave prehrane in ekoživil, ki jih imajo na jedilniku ekovrtca. 

Čebelarska zveza Slovenije je s povabilom Vrtca Manka Golarja potrdila uspešno sodelovanje s Programom Ekošola, ki  s svojimi programskimi aktivnostmi posebno pozornost namenja varni preskrbi z ekoživili, in hkrati skrbi za kakovost življenja v ekovrtcih in ekošolah.

Zaradi ekonomskih interesov ne smemo dovoliti, da bi bilo ogroženo stanje varne preskrbe z ekoživili, oziroma hrane skozi prehransko oskrbovalno verigo. Zato na prvem mestu ostaja skrb in vodilo ekovrtcev, da se ohranjajo zdrave življenjske navade prehranjevanja, kar je pokazal tudi Vrtec Manka Golarja na Kmetijsko- živilskem sejmu v Gornji Radgoni.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL