Odgovorno s hrano

EKODAN na I.OŠ Celje

Dodano: 2012-10-08 11:07:59
Dne 3. 10. 2012 smo na I.OŠ Celje imeli Ekodan. Bil je »pisan«, poln raznih aktivnosti in novih spoznanj.

V 1. razredu so učenci ustvarjali iz jesenskih listov in plodov, drugošolci so ustvarjali iz odpadne embalaže, v 3. razredu so naredili ekomesto iz odpadne embalaže, četrtošolci pa so naredili hobotnico, tudi iz odpadnega materiala. Petošolci so pobarvali rabljene stekleničke in jih spremenili v vazice.
Učenci 6. razreda so se odpeljali na kmetijo, kjer se ukvarjajo tudi s sadjarstvom. Tam so se seznanili z vrstami sadovnjakov, pridelavo, skladiščenjem in predelavo jabolk. Za zaključek so v šoli naredili plakate in postavili razstavo različnih sort jabolk.
Zanimivo je bilo tudi sedmošolcem. Z vlakom so se odpeljali v Šentjur na srednjo kmetijsko šolo, kjer so spoznavali poklic slaščičarja (pekli so sladice) in si ogledali kmetijske stroje. Slednje je bilo zanimivo predvsem za fante.
Učenci 8. In 9. razredov so ostali v šoli. Osmošolci so spoznavali zdrav zajtrk (sami so ga pripravili), se poučili o pomenu gibanja in o pomenu vode za človeštvo. Devetošolci pa so pekli medenjake in istočasno spoznavali pomen kulturne dediščine. Njihova tema je bila Od zrna do kruha.
Z  organizacijo in izvedbo so bili vsi učenci zelo zadovoljni, to pa se je opazilo tudi pri njihovi zavzetosti in aktivnosti pri delu. Z zanimanjem pa so si še naslednji dan ogledovali razstave na hodnikih.

 

Breda Krajnc,
I. OŠ Celje

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL