Odgovorno s hrano

NAGRADNI NATEČAJ

Dodano: 2012-11-13 08:25:49
Nagradni natečaj Recikliraj konzervo se zaključuje. Rok oddaje je vključno s petkom, 16. novembra 2012.

Nagradni natečaj Recikliraj konzervo, z risbico na končni izlet, preko katerega  družba Slopak otroke spodbuja k razmišljanju o pomenu recikliranja in uporabi recikliranih izdelkov iz kovine, se počasi izteka. Učenci lahko risbice oddate do vključno petka, 16. novembra 2012.

To jesen so osnovnošolci razmišljali o recikliranju in procesih, ki se odvijajo znotraj reciklažnega kroga. Preko plakatov in risbic, ki jih ustvarjajo, pa skušamo tudi najmlajšim približati ločevanje odpadkov in jih izobraziti o tem, kateri odpadek sodi v kateri zabojnik, hkrati pa opozoriti na to, da veliko odpadkov nadaljuje svojo pot v procesu reciklaže in pomenijo surovino za novi izdelek. Za čisto okolje smo namreč odgovorni prav vsi.

Učitelji so otroke bodisi v razredih bodisi v okviru podaljšanega bivanja usmerjali pri likovnem ustvarjanju, saj je tema natečaja izdelek, ki bi ga lahko naredili iz kovine. Učenci so polni idej risali robote, posode za shranjevanje pisal, nakit, glasbila, …

Tisti, ki risbic še niste poslali, lahko to storite do konca tedna in si prislužite izlet ob koncu šolskega leta. Več informacij na www.locevanjeodpadkov.si, kjer vas na prenovljeni spletni strani čaka obilo informacij, forum in podatkov o ločevanju odpadkov tako v gospodinjstvih kot tudi v naravi.

Želimo vam veliko kreativnih idej!

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL