Odgovorno s hrano

V VELENJU SMO POSADILI SADNI GOZD

Dodano: 2012-11-14 22:31:39
Tematska učna pot:SADNI GOZD
Iz Vrtca Velenje smo se udeležili sajenja nekaj najbolj avtohtonih sadnih rastlin, ob velenjskem jezeru. V ta namen pripravljeni zgibanki, nas je gospod Črvek popeljal na TEMATSKO UČNO POT: SADNI GOZD

V petek, 9.11.2012, smo se na povabilo direktorice Ljudske univerze Velenje ga. Brigite Kropušek Razinger, iz Vrtca Velenje, udeležili sajenja nekaj najbolj avtohtonih sadnih rastlin, ob velenjskem jezeru. V ta namen pripravljeni  zgibanki, nas je Gospod Črvek popeljal na TEMATSKO UČNO POT: SADNI GOZD. Posamezne vrste sadežev (kutina, oreh, nešplja, kostanj, jablana, murva, sliva, višnja, hruška, kosmulja, malina, robida, češnja, skorš, borovnica, višnja, leska) so poslikane na tablah, ki nas poučujejo o pomenu avtohtonega in ekološko pridelanega sadja, dokaznih zdravilnih učinkih sadežev in nasvetih za praktično uporabo sadnih rastlin.

Z navdušenjem smo opazovali, kako so taborniki sadili drevje. Njihov Starešina T. DeCosta,  nam je demonstriral sajenje jablane. Mi pa smo pomagali z iskanjem črvičkov za boljšo rast.

Ta dan je nas udeležence povezovalo čudovito sonce, sajenje SADNEGA GOZDA in skupna malica- pravo slovensko jabolko.

Pa kaj bi le razpravljali o zdravi prehrani, ekologiji, samooskrbi…kot je zapisala direktorica Ljudske univerze, enostavno je potrebno vzeti lopato v roke in posaditi svoje drevo. Vsaj eno.

Ste vi že posadili svoje drevo?

Table o pomenu posameznih avtohtonih rastlin
Sajenje jablane
Takole so nam teknila jabolka
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL