Odgovorno s hrano

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK V VRTCU VELENJE V OE VRTILJAK

Dodano: 2012-11-22 07:48:24
Pogrinjki, ki so krasili slovensko hrano
Na slovenski tradicionalni zajtrk smo se v Vrtcu Velenje pripravili tako, da smo povabili čebelarko. Predstavila nam je opazovalni čebelnjak, delo čebelarja,njegove pripomočke, vrste medu… Otroci so si mize okrasili z čebelicami.

Z  navdušenjem so si mazali na domači kos kruha maslo in med, zraven pili domače mleko. Za malico so krhlje jabolk pomakali v med…Videti je bilo, da jim je resnično ugajal polni okus slovenske avtohtone hrane.

Na OŠ Antona Aškerca, pa smo sami spekli kruh in medene preste po babičinem receptu. Še dolgo se bomo spominjali kako je zadišalo iz kuhinje in kako je bilo dobro.

Takole so otroci pomakali jabolka v med
Oblikovanje medenih prest
Kar narediš sam, je najbolj dobro
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL