Odgovorno s hrano

DANES PLASTENKA, JUTRI NOV IZDELEK

Dodano: 2013-01-16 15:00:12
Vabimo vas k likovnem ustvarjanju na nagradnem natečju "Recikliraj plastenko, z risbico na končni izlet", ki jo razpisuje družba Slopak.

Po nagradnem natečaju, kjer so otroci razmišljali o reciklirani konzervi in izdelkih, ki bi jih sami naredili iz nje,  vas družba Slopak vabi, da razmišljate o reciklažnem krogu plastenke.

Med 14. januarjem in 8. marcem 2013 ste vabljeni k likovnem ustvarjanju na nagradnem natečaju »Recikliraj plastenko, z risbico na končni izlet«. Najboljše ob koncu šolskega leta čakajo nagrade.

Nagradni natečaj je namenjen poglobljenem razmišljanju o ravnanju z odpadno embalažo,  pomenu recikliranja in razumevanje reciklažnega kroga odpadkov. Učenci bodo s pomočjo nagradnega natečaja, filmov in plakatov bolje razumeli, zakaj je potrebno ločevati odpadke in zakaj je tako pomembno, v katerem zabojniku konča določen tip odpadka.

Tema natečaja je PLASTENKA. Tudi tokrat bo potrebno oddati risbice, ki bodo prikazovale nove izdelke, ki jih lahko dobimo ob recikliranju plastenke.

Želimo vam čimveč inovativnih idej. 

Več o natečaju na www.locevanjeodpadkov.si.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL