Odgovorno s hrano

HERBARIZIRANI LIST IN HERBARIZIRAN CVET

Dodano: 2013-01-22 13:20:48
Od 15. do 17. marca 2013 bo potekal 9. sejem Altermed v Celju, kjer se bodo predstavile ekošole in ekovrtci.V okviru sejma razpisujemo nagradni natečaj naj herbarizirani list in naj herbarizirani cvet.

Vabimo vse ekovrtce in ekošole, da sodelujejo na razstavi "NAJ HERBARIZIRANI LIST in NAJ HERBARIZIRANI CVET" in to z enim primerkom na sejmu Altermed 2013.

S herbarizirano rastlino smo spoznali rastlino in obogatili svoje znanje o njej. Ne samo to, posušena rastlina je del herbarijske zbirke.

Herbarizirani primerek mora biti opremljen z naslednjimi podatki:
- ime ustanove
- ime rastline
- nahajališče in
- datum nabiranja

 V kolikor ste pripravljeni sodelovati na razstavi z vašim herbariziranim primerkom, nam  ga najpozneje do                                        ponedeljka 4. marca 2013 pošljite na naslov:
                                                Program Ekošola, Zavrti 2, 1234 Mengeš

 

Herbarizirane liste in cvetove bomo razstavili na sejmu Altermed od 15. do 17. marca 2013. Najboljše tri liste in tri cvetove bomo nagradili. Predstavitev nagrajencev in podelitev nagrad bo v petek, 15. marca 2013 ob 14. uri na prireditvenem odru v dvorani D.

Podjetje Unicommerce www.unicommerce.si bo nagrajencem podelila nagrade. Nagrada vsebuje vrtno orodje  za vrtna opravila, od lopatic, grabljic, motik in obrezovalnih škarij, ki so primerna za otroške roke.  Fiskars je najstarejša blagovna znamka za drobno vrtno orodje, ki ga zastopa podjetje Unicommerce.

 

Vabljeni k sodelovanju,

Ekipa Altermeda

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL