Odgovorno s hrano

NAGRADNI NATEČAJ EKO-PAKET 2012/13

Dodano: 2013-01-28 11:42:37
Zadnji dan za oddajanje poročil o kreaktivnih izdelkih iz odpadne in kartonske embalaže za mleko in sokove KEMS je 28. februarja 2013.

Nagradni natečaj »Kreativno ustvarjanje iz KEMS«je neobvezni del projekta Eko-paket, v katerem otroci, učenci in dijaki, pod vodstvom mentorjev, kreativno ustvarjajo iz odpadne KEMS oziroma na temo odpadne KEMS.  Zato bi vas radi opozorili, da lahko v nagradnem natečaju sodelujejo vse šole, tudi tiste, ki se niso prijavile na t.i. obvezni del projekta Eko-paket!
V nagradnem natečaju so določene štiri (4) starostne skupine, za vsako skupino pa sta razpisani tehnika in tema ustvarjanja, in sicer:

1. otroci v vrtcih                                 izdelava uporabnih izdelkov (igrače), okrasnih izdelkov, šolskih pripomočkov (okrasni lončki, nakit, vaze, mape, ovitki za knjige, kazala, torbe, ...) s tehniko pletenice / nitice;
2. šolarji od 1. do 3. razred OŠ izdelava uporabnih izdelkov (igrače), okrasnih izdelkov, šolskih pripomočkov (okrasni lončki, nakit, vaze, mape, ovitki za knjige, kazala, torbe, …) s tehniko pletenice / nitice;
3. šolarji od 4. do 6. razreda OŠ priprava ozaveščevalne akcije o ravnanju s KEMS za lokalno skupnost, družine ali pa izdelava raziskovalne naloge na temo »odpadna embalaža KEMS kot surovina za nove izdelke«,
4. šolarji od 7. do 9. razreda OŠ in dijaki srednjih šol priprava ozaveščevalne akcije o ravnanju s KEMS za lokalno skupnost, družine ali pa izdelava raziskovalne naloge na temo »odpadna embalaža KEMS kot surovina za nove izdelke«.

Za sodelovanje v nagradnem natečaju Eko-paket 2012/13 ni potrebno poslati posebnega prijavnega obrazca, pač pa morate do razpisanega roka oddati le poročilo o kreativnem izdelku (ali skupino izdelkov), ki ste jih izdelali iz odpadne kartonske embalaže za mleko in sokove (KEMS). Oddaja prijav bo potekala na spletni strani Ekošole v Ekoaplikaciji, in sicer v rubriki EKOPAKET. O natančnem postopku oddaje prijav vas bomo pravočasno seznanili. 
Za pomoč za delo z otrokiso vam na voljo  delovni listi, ki bodo vaš vodnik pri izobraževanju, ozaveščanju o KEMS in ravnanju s KEMS. V prilogi so tudi nasveti za ustvarjanje, ki bodo vam in otrokom v pomoč pri kreativnem ustvarjanju iz KEMS.

DELOVNI LIST IN NASVETI ZA VRTCE
DELOVNI LIST IN NASVETI ZA OŠ IN SŠ 

Dodatne koristne informacije o projektu, brošure, rezultate in utrinke tekmovanj iz preteklih let boste našli na spletnem naslovu Eko-paketa (www.eko-paket.si). Spremljajte nas tudi na facebook strani http://www.facebook.com/pages/Eko-paket/114456645278984?ref=ts%20.

V letošnjem letu lahko sodelujete lahko tudi v nagradnem natečaju
»Kako s KEMS ravnamo pri nas doma? Dopoldan učenec, popoldan učitelj!«.
Za sodelovanje je potrebno izdelati kratek film, ga objaviti na youtube. O natančnem postopku oddaje filmov vas bomo v seznanili v kratkem.

 Za dodatne informacije o natečaju in oddajanju izdelkov pošljite e-pošto na naslov info@eko-paket.si.


 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL