Odgovorno s hrano

ŠOLSKO TEKMOVANJE V EKOKVIZU 2013

Dodano: 2013-03-13 11:52:10
V ekoznanju je v petek, 8. marca 2013 tekmovalo 1.443 ekip na 170 slovenskih ekošolah.

Vsem  ekipam, ki so v petek zaključile šolsko tekmovanje v poznavanju okoljskih tem - zdravega življenja, učinkoviti rabi energije in trajnostni mobilnosti  se zahvaljujemo.

Na spletnem mestu so že objavljeni neuradni rezultati, uradni rezultati in seznam ekip, ki se bodo uvrstile na državno tekmovanje, pa bodo znani najpozneje do 29. marca 2013.

Mentorji lahko neuradne rezultate za svoje ekipe vidite tudi s prijavo v sistem. Seznam rezultatov vaših ekip velja kot zapisnik tekmovanja za vašo šolo. Morebitna vprašanja ali komentarje v zvezi z njimi nam lahko pošljete do petka, 15. marca 2013, na e-naslov: ekokviz@telekom.si.

Ekipe, ki so tekmovale, a niso imele vnesenih imen svojih članov, imajo na seznamu rezultatov, ki jih vidite mentorji, pripis »nepopolni podatki«. Če imate tudi vi med svojimi ekipami takšne z nepopolnimi podatki, vas prosimo, da nam na e-naslov ekokviz@telekom.si čim prej sporočite imena članov ekip, ki jih bomo dopolnili in nato objavili tudi rezultate za te ekipe. Podatke o ekipah nam sporočite ravno tako do petka, 15. marca 2013.

Največ težav je reševalcem povzročilo vprašanje, ki se je nanašalo na temo energija. Napačnih odgovor na vprašanje "Kolikšen delež potreb po elektriki v svetu zadovoljujejo vodne elektrarne? je bilo kar 1.338.

Najmanj  težav so imele ekipe  pri vprašanju iz teme Zdravje in dobro počutje - Gibanje na svežem zraku in uživanje vitaminov krepi imunski sistem.  Štirinajst ekip se ni strinjalo s trditvijo, kar je bil seveda napačen odgovor.

Nekaj utrinkov iz šolskega tekmovanja si lahko ogledate v galeriji zbranih fotografij, ki so jih poslali mentorji iz posameznih šol.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL