Odgovorno s hrano

ČISTILNA AKCIJA OTROŠKEGA VRTCA METLIKA

Dodano: 2013-03-25 09:48:11
V sklopu vsakoletnega spomladanskega čiščenja narave po naših KS in projekta »Očistimo Slovenijo« je tudi letos v Občini Metlika potekala čistilna akcija 2013. Tako smo se z veseljem odzvali tudi otroci in zaposleni Otroškega vrtca Metlika.

Čistilna akcija v vrtcu je potekala v petek, 22.3.2013, zato smo skupinam razdelili pripomočke (rokavice, vrečke) in prostor čistilne akcije, nato pa smo se vsi skupaj podali na ekološko avanturo.

Medvedki smo se lotili igrišča pri tovarni Beti, Zvezdice so počistile pločnike in parkirišča rumenega dela vrtca in okolico, Čebelice so »odletele« in očistile področje igrišča Borštek, medtem ko so Slončki poskrbeli za kolesarsko stezo pri vrtcu in parkirišče pred kuhinjo z okolico. Palčki so poskrbeli na zgornje igrišče rumenega dela, Ježki so odhiteli in očistili vrtčevsko notranje igrišče. Muce so počistile parkirišče pred prizidkom novega dela vrtca in okolico, Žabice so »odskakljale« in počistile parkirišče Cankarjeve ulice z okolico, Sončki pa so vdahnili svetlobo jasličnemu igrišču z okolico.

Otroci so si pri tem pridobivali izkušnje, kako lahko dejavno prispevajo k ohranjanju čistega okolja in načinu ločevanja smeti. Dan je bil zelo lep in zelo srečni smo se vrnili iz akcije, saj smo s svojim prispevkom naredili nekaj lepega za našo okolico.

                                                                                    
Saša Štubljar,
Otroški vrtec Metlika
                                                                                                                      

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL