Odgovorno s hrano

VODA VIR ŽIVLJENJA - SVETOVNI DAN VODA V VRTCU LJUTOMER

Dodano: 2013-03-28 11:48:11
eksperimenti z vodo
V skladu z letnim delovnim načrtom smo v vrtcu Ljutomer na svetovni dan voda pripravili pestro dogajanje, povezano z vodo.

22. marec je za svetovni dan voda razglasila Generalna skupščina OZN leta 1993 z namenom, da bi svetovno javnost opozorila na pomen  vode in dobrega gospodarjenja z njenimi zalogami.

Voda je nenadomestljiva naravna vrednota, življenjski prostor in vir številnih človekovih dejavnosti. Na kakovost našega življenja nedvomno vpliva kakovost voda, saj je prav ta pomemben vir zdravja ljudi in okolja, v katerm ljudje bivajo. Slogan letošnjega svetovnega dneva voda je bil: »Mednarodno leto sodelovanja pri gospodarjenju z vodami«. Poudarek je bil na vodi kot viru življenja in na odprtem sodelovanje z vsemi pri trajni skrbi za upravljanje z vodnimi viri.

V vrtcu Ljutomer smo prav na svetovni dan voda  pripravili zanimive dejavnosti, povezane z vodo. Otroke smo ta dan še posebej spodbujali k pitju vode in varčevanju z vodo. V več skupinah so izvajali razne eksperimente z vodo, se igrali v vodnih kotičkih, sprehodili pa so se tudi ob naši reki Ščavnici. Zelo smo se razveselili novega eksperimentalnega kotička, v katerem so otroci prav na svetovni dan voda, izvajali različne poskuse z vodo.

Dan je torej minil v povečani skrbi za ohranjanje okolja, posebej vodnih virov.

 

Anja Balažic,
Vrtec Ljutomer

igra z vodo
pijemo vodo
igre z vodo, posebej z mlinčki na vodo
poslušanje žuborenja reke Ščavnice
preizkušamo nov eksperimentalni kotiček
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL