Odgovorno s hrano

DRŽAVNO TEKMOVANJE V EKOKVIZU ZA SREDNJE ŠOLE

Dodano: 2013-03-29 21:26:37
Gimnazija in srednja šola Kočevje je včeraj gostila srednješolce na državnem tekmovanju v ekokvizu, kjer se je znanju o energiji pomerilo 170 dijakov in dijakinj iz 36 srednjih šol iz vse Slovenije.

26. marca 2013  se je na Gimnaziji in srednji šoli potekalo  zaključilo deseto državno tekmovanje v ekoznanju, na katerem so se pomerili srednješolci iz vse Slovenije.

Letos se je državnega tekmovanja udeležilo 170 dijakov s 36 srednjih šol, ki so letos reševali prvič  reševali vprašanja z tematike o energiji in energetiki. Vsebine ki so jih poglobljeno obravnavali so viri energije, pomen energije za vsakdanje življenje, električna energija in tehnologije za njeno proizvodnjo ter pomena električne energije in njenih čezmejnih pretokov.  Šolsko tekmovanje je potekalo 7. februarja 2013 , ki se ga je udeležilo 2.067 dijakov iz 37 srednjih šol. Dijaki so reševali naloge različnih tipov - test na treh ravneh izobraževanja (SPI, SSI in PTI ter strokovne in splošne gimnazije). Dosegli so lahko največ 30 točk, dodatno 31. vprašanje je ocenjevala strokovna komisija, če so dijaki dosegli enako število točk. Dodatno vprašanje se je razlikovalo glede na raven izobraževanja.

Vsi dijaki in mentorji so prejeli didaktični učni pripomoček zemljevid elektroenergetskega omrežj RS, ki na enostaven in razumljiv način prikazuje prenosno omrežje električne energije ter podatke o proizvodnji, prenosu in distribuciji električne energije v Sloveniji.

Zmagovalci v vseh treh kategorijah so prejeli nagrade, ki jih je prispeval Eles  in podjetje Kerber, ki zastopa Solatube - ki v obliki kupole omogoča zdravo naravno svetlobo preko celega dne.

Vsem zmagovalcem iskrene čestitke!

Kategorija SPI

1. mesto     Jure Vavdi       ŠC Celje - SŠ za gradbeništvo in varovanje okolje 27 točk
2. mesto Žan Bergant     Ekonomska šola Celje 27 točk
3. mesto Patricija Revinšek Srednja zdravstvena šola Celje 26 točk

Kategorija SSI/PTI

1. mesto   Tadeja Glamočak ŠC Celje - SŠ za gradbeništvo in varovanja okolja 30 točk
2. mesto Nik Dobnikar Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana 29 točk
3. mesto Rok Rečnik ŠC Celje - SŠ za kemijo, elektrotehniko in računalništvo 29 točk

Kategorija GIM

1. mesto    Žan Pirc Gimnazija Litija 30 točk
2. mesto Tina Besal Gimnazija in srednja šola Kočevje 29 točk
3. mesto Lina Valentinčič   Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik  28 točk

REZULTATI DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V EKOKVIZU 2013

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL