Odgovorno s hrano

NA EKOKVIZU ZMAGALI UČENCI OŠ BENEDIKT

Dodano: 2013-04-22 14:05:37
Na Ekokvizu 2013 je zmagala ekipa Googlegends iz OŠ Benedikt.

Na OŠ  Martina Krpana  v Ljubljani  se je zaključil letošnji Ekokviz, tekmovanje v ekoznanju, na katerem se je pomerilo 4.653 osnovnošolcev iz vse Slovenije. Zmagala je ekipa OŠ Benedikt. Drugo mesto je zasedla ekipa OŠ Šturje Ajdovščina tretje pa ekipa OŠ Ob Dravinji. Udeležence Ekokviza so nagovorili državna sekretarka za okolje pri Ministrstvu za kmetijstvo in okolje mag. Andreja Jerina, in nacionalni koordinator Ekošole mag. Gregor Cerar. Zmagovalnim ekipam je v imenu Telekoma Slovenije, ki je soorganizator Ekokviza že peto leto, čestital podpredsednik uprave Telekoma Slovenije mag. Zoran Vehovar in jim predal donacije za ekonaložbe v skupni višini 6.000 evrov.

Tričlanske ekipe so sestavljali šestošolci, sedmošolci in osmošolci, ki so obravnavali teme iz zdravja in dobrega počutja, energije in trajnostne mobilnosti. Celotno učno gradivo je bilo objavljeno na spletni strani http://eko.telekom.si, kjer so učenci lahko odgovarjali na vprašanja za vajo in marca tudi tekmovali na šolskih tekmovanjih v Ekokvizu. Deset najboljših ekip je danes v polfinalnem delu odgovarjalo na 30 vprašanj prek računalnika. V finale so se uvrstile tri najboljše ekipe, kjer so na odru v živo izmenično odgovarjale na najbolj zahtevna vprašanja. Vsaka ekipa je imela veliko podporo v glasnem navijanju svojih sošolcev in prijateljev, pesti pa so za svoje učence stiskali tudi njihovi mentorji.

Na letošnjem Ekokvizu je sodelovalo 1.441 ekip iz 170 osnovnih šol. V finale so se uvrstili dve ekipi OŠ Spodnja Šiška in po ena ekipa iz OŠ Ob Dravinji, OŠ Benedikt, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, OŠ Škofja Loka – Mesto, OŠ Radenci, OŠ Šturje Ajdovščina ter ekipa OŠ Frankolovo. Foto in video utrinki iz Ekokviza so na ogled na spletni strani http://eko.telekom.si. Ta bo delovala tudi po zaključku letošnjega tekmovanja, saj bo na njej še vedno dostopno učno gradivo in vprašanja za vajo, v katerih se bodo lahko pomerili vsi, ki jih zanima, koliko znanja imajo o okolju.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL