Odgovorno s hrano

Letni delovni načrt za šolsko leto 2010/11

Dodano: 2010-09-12 21:17:24
Spoštovane koordinatorice in koordinatorji, pred začetkom počitnic vas obveščamo o nekaterih pomembnih vsebinah za šolsko leto 2010/11.

LDN za VRTCE

LDN za ŠOLE

LDN za SŠ

 

Spoštovane koordinatorice in koordinatorji,

pred začetkom počitnic vas obveščamo o nekaterih pomembnih vsebinah za šolsko leto 2010/11.

Letni delovni načrt LDN za šolsko leto 2010/11  je ločen po ustanovah (vrtci, OŠ in SŠ). Natančne vsebine projektov bodo objavljene 20. avgusta 2010.

Kriteriji za pridobitev zelene zastave se ne bodo spreminjali. Prosimo vas, bodite pozorni preden se odločite za izbor projektov, ki jih boste izvajali v naslednjem šolskem letu. Tiste projekte, ki jih boste označili, jih boste morali tudi izvesti in oddati poročilo.

Ko boste oddali LDN, ga ne bo možno več spreminjati.

Letošnja novost v programu je, da mora vsaka ustanova obvezno izvesti tri tematske sklope (ENERGIJA, ODPADKI IN VODA), ki so predvideni v okviru mednarodnega projekta Ecoschools.

LDN boste oddali septembra na spletni strani ekošole. Prosimo vas, da ga ne pošiljate po elektronski pošti ali navadni pošti.

Konferenca koordinatorjev bo potekala letos dva dni, in sicer 5. in 6. oktobra 2010 na Brdu pri Kranju. Prvi dan bodo vsebine namenjene strokovnemu izobraževanju s predavanji strokovnjakov in predstavitev dela programa ekošole. Drugi dan boste koordinatorji predstavili rezultate projektov, ki ste jih izvedli v letošnjem šolskem letu, v zgodnjem popoldanskem delu pa bomo podelili ekozastave letošnjim prvim prejemnikov. Kotizacija za udeležbo je 50 € za oba dneva.

Pristojbina za šolsko leto 2010/11 ostaja nespremenjena in sicer:

350 € OŠ, SŠ, in OŠ ki imajo od 1 do 3 PŠ in enote vrtcev

450 € OŠ, ki imajo več kot tri PŠ in enote vrtcev

450 € samostojni vrtci, ki imajo več kot 5 enot

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL