Odgovorno s hrano

Kaja zmagovalka v Planici

Dodano: 2013-04-30 09:38:39
Smučarska zveza Slovenije že vrsto let organizira otroški dan v Planici, ki je postal del največjega slovenskega športnega praznika.

Tudi letos so v dolino pod Poncami privabili veliko, glasno in veselo množico otrok iz cele Slovenije. Vsako leto še posebej nagradijo dvajset šol, ki sodelujejo na likovnem natečaju Planica in otroci. Letos je bila ponovno med dvajsetimi finalistkami tudi naša OŠ Toma Brejca in tako je v Planico odšel cel avtobus učencev. Letošnji natečaj je želel pri otrocih poleg zanimanja za smučarske skoke vzbuditi tudi zavedanje o okolju, v katerem živimo. Saj izjemnega prizorišča v Planici ne bi bilo brez čudovite narave, ki ga obdaja. Organizatorji so tako poudarek namenili skrbi za dediščino in izobraževanje otrok s pomočjo projekta Planica in trajnostni razvoj.
Učenci 7. razreda naše šole so ustvarjali likovne izdelke na temo natečaja Planica in varovanje narave in pri tem uporabljali reciklirane materiale. Nastalo je veliko dobrih del, med katerimi smo izbrali deset najboljših in jih poslali na natečaj, ta pa so nam prinesla izlet v Planico.
V dolini pod Poncami nas je v četrtek pričakalo sonce in super vzdušje ter še veliko presenečenje, saj je učenka naše šole Kaja Podgoršek zmagala na likovnem natečaju. Kaja je na odru pred več tisoč gledalci, ki so jo pozdravili z bučnim aplavzom, v spremstvu mentorice Vesna Kropivšek prevzela nagrado. Učenko in šolo so nagradili s prenosnima računalnikoma. To je še polepšalo naš dan v Planici in tudi v prihodnje bo naša šola z veseljem sodelovala na natečaju ter navijala za naše skakalce.

Čestitke mladi umetnici Kaji!


Vesna Kropivšek,
OŠ Toma Brejca Kamnik


 













PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL