Odgovorno s hrano

NAPLAVINE V KOSTANJEVICI NA KRKI

Dodano: 2013-05-22 12:42:46
OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki je 26. aprila, v okviru praznovanja dneva šole, v sodelovanju z Občino Kostanjevica na Krki, organizirala že 24. otroški extempore oz. srečanje mladih likovnikov, ki so letos ustvarjali na temo NAPLAVINE.

Kot je povedala ravnateljica šole, gospa Melita Skušek: "Kostanjevica na Krki je polna lepot in posebnosti, med katere nedvomno sodijo tudi poplave in z njimi povezane naplavine." Učenci so ustvarjali v manj znani 3D tehniki asamblaž.
Glavni material, ki so ga pri tem uporabljali so bili odpadni:
- kosi blaga, oblačil,
- različni večji in manjši odpadni predmeti iz plastike, lesa, stiropora, kartona,...
- zanimivi predmeti, ki so odslužili svojemu namenu: deli igrač, zobne ščetke, polomljeni svinčniki, barvice,... pokrovčki, razni papirji, lepenka, juta, predmeti z različnimi strukturami, folija,...

Nastala so zanimiva dela, ki so jih razstavili v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki. Otvoritvena slovesnost je potekala pod slikovitami arkadami nekdanjega samostana. V otvoritvenem programu so nastopili kostanjeviški pihalni orkester, učenci in učenke OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki ter združena pevska zbora kostanjeviške in podboške šole.


Martina Perašin,
OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL