Odgovorno s hrano

ZAKLJUČEK NATEČAJA "PO KEKČEVIH STOPINJAH DO ZNANJA"

Dodano: 2013-06-19 11:15:56
Znani so zmagovalci naravoslovnega tabora "Po Kekčevih stopinjah do znanja". Zaključna prireditev je potekala v grajskem parku Oranžerija v Mengšu, kjer so nagrajenci prejeli ček za naravoslovni tabor. Kekčevo pesem je zbranim zapel Martin Lumbar.

Legendarni pevec Kekčeve pesmi iz filma Srečno Kekec, ki je bila uspešnica, se je pridružil podelitvi nagrade za najbolj izvirne izdelke, ki jih je v okviru razpisanega natečaja ustvarjalo več kot 1.300 otrok in učencev iz vse Slovenije.

Kekec je tudi v šolskem letu 2012/13 ohranil simbol prijateljstva, dobrote, poštenja in je znal prisluhniti vsem živim bitjem. Otroci in učenci so dokazali, da nadaljujejo poslanstvo Kekca, saj so izdelali lepljenke, iz naravnih materialov - listja, lubja, slame, veljice, lesa, semen, blaga..., ki so prikazovala neokrnjeno naravo. Skupno je v natečaju sodelovalo 59 ustanov (24 vrtcev in 35 OŠ), ki so  poslali 260 izdelkov.

Na zaključni prireditvi so bili razglašeni zmagovalci in podeljene nagrade za izvirnost izdelkov, ki bodo v letu 2014 krasili koledar družbe Henkel. Komisija je izbrala med izdelki dva vrtca in šolo, ki bodo obiskali tridnevni naravoslovni tabor na Razpotju v Logarski dolini.

Zmagovalci:
VRTEC AGATA PRI OŠ POLJANE - skupina ZMAJI

     

VRTEC VOJKE NAPOKOJ PRI OŠ JURIJA VEGE MORAVČE

OŠ OB RINŽI KOČEVJE
     

Med prispelimi izdelki, je komisija izbrala še 12 šol in vrtcev, med katerimi bodo njihovi izdelki izbrani za izdelavo koledarja - OŠ Cankova, CUDV Dobrna, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas - POŠ Sovodenj, OŠ Ljubečna, OŠ Miren Kostanjevica - POŠ Kostanjevica, Vrtec Agata pri OŠ Poljane, OŠ Trebnje, OŠ Vransko - Tabor,  Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona, Vrtec Sonček pri OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, Vrtec pri OŠ Dušana Muniha Most na Soči in Vrtec Galjevica.

Posebno nagrado za izvirnost izdelkov pa sta prejeli CEUV Strunjan in OŠ Roje.

Posnetek zaključne prireditve "Po Kekčevih stopinjah do znanja"

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL