Odgovorno s hrano

NAGRADNI NATEČAJ "PRAVLJICE ZA OTROŠKE SANJE"

Dodano: 2014-04-07 11:35:14
Vabimo vas, da sodelujete v natečaju "Pravljice za otroške sanje" in pomagate našim gozdovom, ki jih je letošnja zima zelo prizadela. Rok za prijavo je torek, 11. marec 2014. Vaše izdelke pričakujemo do 25. aprila 2014. Vabljeni!

Gozd je dom številnim prebivalcem – živalim, ljudem, pravljičnim bitjem
in  junakom, ki se pogumno spopadajo z uničevalci gozdov. 
V pravljicah so
bitja, ki imajo čarobno moč, torej vile, škrati in živali reševali princese, kraljične ter seveda opravljali dobra dela.  

Henkel vas v sodelovanju z Mercatorjem poziva in vam hkrati omogoča, da lahko tudi vi opravite dobro delo in pomagate našim gozdovom, ki jih je letošnja zima zelo prizadela.

Želimo si, da se pravljica o gozdu z vašo pomočjo nadaljuje, zato vas vabimo, da v čim večjem številu sodelujete v nagradnem natečaju, ki ga razpisuje Henkel v sodelovanju z Mercatorjem.  Nagrajenci natečaja boste med drugim prejeli mlade sadike dreves, ki jih boste lahko posadili in tako pomagali našim gozdovom in s tem vsem živim in pravljičnim bitjem.

1. POGOJI SODELOVANJA

ŠOLA
– učenci prve triade – MOJ GOZD JUTRI
VRTEC – otroci druge starostne skupine – ŽLED V GOZDU

Preko fotografij gozda  in skozi pogovor otroci in učenci narišejo risbo, kakšen je gozd sedaj, ki ga je prizadela nesreča in kakšen si želijo, da bi izgledal jutri. Risbe (prosta tehnika in velikost A3 ali A4) pošljite po pošti na naslov Program Ekošola, Zavrti 2, 1234 Mengeš.


2. KOMISIJA
Komisija v sestavi predstavnikov programa Ekošola, sponzorjev Henkel Slovenija in Mercatorja  ter zunanjega strokovnega sodelavca, bo izbrala nagrajence med vsemi prispelimi izdelki.

3. NAGRADA

- Sredstva za nagrade se zbirajo z nakupom izdelkov Loctite , Ceresit  Stop in Pattex v obdobju od 6. 2. do 31. 5. 2014 v vseh prodajalnah Mercatorja. Henkel Slovenija bo od vsakega prodanega izdelka namenil 0,20 eur za naravoslovni tabor v Pravljičnem gozdu v Logarski dolini in drevesa za pogozdovanje.
-Zmagovalni  ustanovi: en vrtec in ena šola (po 25 udeležencev iz ustanove) se bosta udeležila 3-dnevnega naravoslovnega tabora (2 nočitvi), ki ga bodo lahko izkoristili v dogovorjenem terminu v Penzionu Na razpotju v neposredni bližini Pravljičnega gozda v Logarski dolini.
-Sodelujoče šole in vrtci, ki se bodo udeležili zaključnega dogodka, bodo za nagrado na zaključnem dogodku prejeli drevesa kot simbol narave in zdravja, ki jih  bodo posadili v okolici šol in vrtcev in s tem dejanjem prinesli novo in bolj zdravo življenje.
-Zainteresirane sodelujoče ustanove bodo v jeseni skupaj s starši in gozdarji pogozdili bližnji gozd, ki je bil ob zaradi ledenega snega poškodovan.

4. ČASOVNICA NAGRADNEGA NATEČAJA IN POGOJI SODELOVANJA

- prijava na natečaj do: 11. 3. 2014
- oddaja prispevkov:  25. 4. 2014
- ocenjevanje izdelkov:  5.5. 2014
- obvestilo nagrajencem: 12. 5. 2014
- uradna razglasitev rezultatov, zaključni dogodek in podelitev nagrad:  5.6.2014

Vsi sodelujoči se strinjajo z: javno objavo izdelkov na spletnih straneh programa Ekošola, družbe Henkel Slovenija, M Tehnika  in Mercator, in drugimi javnimi objavami izdelkov.

Prosimo vas, da nam najkasneje do torka,  11. marca  2014, potrdite vaše sodelovanje na elektronski naslov: info@ekosola.si.
VESELIMO SE VAŠIH IZDELKOV!


PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL