Odgovorno s hrano

MOJA REKA SI 2014: NATEČAJ ZA PESEM

Dodano: 2014-03-10 23:32:37
V projektu Moja reka si 2014 partnerji že šesto leto zapored vabimo ekipe iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol in drugih izobraževalnih zavodov v sodelovanju z mentorji k ustvarjanju. Letos v natečaju iščemo najboljšo pesem na temo energija in voda.

Kako lahko sodelujete?

  1. Oblikujete poljubno velike ekipe mentoric/mentorjev in učenk/učencev in se prijavite na natečaj za pesem v projektu Moja reka si 2014 – do 26. marca 2014 s prijavnim obrazcem (v prilogi).
  2. Poiščete ljudi, ki jim voda daje energijo - se z njimi pogovorite ter predstavite, kar ste se naučili od teh ljudi, v pesmi.
  3. Pesem lahko napišete, posnamete zvok ali pa pripravite video posnetek - spot. Svoj izdelek oddate preko elektronske pošte na naslov info@mojareka.si. Pri tem lahko uporabite tudi brezplačne spletne servise (kot sta na primer we transfer, dropbox).
  4. Vsi, ki se boste prijavili do 26. marca 2014, boste prejeli oddajne obrazce za pesmi in bolj natančna navodila. Pesmi boste oddajli lahko do 5. maja 2014. Celotna razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani projekta http://www.mojareka.si/natecaj-pesem-za-mojo-reko/.
  5. Strokovna komisija bo zmagovalce, ki bodo najbolje predstavili temo letošnjega leta v pesmi, izbrala v maju 2014. Nagrade bodo prejeli mentorji in člani prvih petih ekip.

OBRAZEC ZA PRIJAVO

Ustvarjanje v natečaju z ambasadorjem Zlatkom

Raper Zlatko meni, da voda daje energijo za življenje vsakemu izmed nas – tudi športnikom, ki na vodi trenirajo. Tudi njemu bo  v pomoč letošnji mednarodni dan voda s temo energija in voda, ki so ga opredelili v Združenih narodih.  Voda in energija sta medsebojno odvisni in izjemno povezani. Proizvodnja energije zahteva uporabo vodnih virov – od elektrarn do  uporabe virov termalne vode. Vodo potrebujemo za življenje, vodo potrebujemo tudi za rekreacijo. Komu vse daje voda energijo, bodo letos odkrivali mladi v projektu Moja reka si. Svoja spoznanja bodo delili z nami v obliki pesmi.

Moja reka si že šesto leto – pridružuje se mu Ekošola

V projektu Moja reka si je do sedaj sodelovalo preko 1.200 otrok s svojimi mentorji. Skupno so ustvarili preko 200 raziskovalnih nalog, oglasov, stripov, časopisov in superjunakov, ki so dostopni na spletni strani www.mojareka.si.

Projekt Moja reka si je za Slovenijo oblikovala Coca-Cola Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo in okolje pred šestimi leti. Pridružili pa smo se mu tudi Savska komisija, Slopak, MMC RTV Slovenija s portalom Bansi in Ekošola.

Dodatne informacije: info@mojareka.si, Špela Polak 041 390 229

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL