Odgovorno s hrano

VVZ Kekec Grosuplje se je predstavil na sejmu Altermed

Dodano: 2014-03-21 09:22:24
eko stojnica VVZ Kekec Grosuplje
Naš VVZ Kekec Grosuplje se je kot ekovrtec že drugo leto zapored 14.3. 2014 predstavil na sejmu Altermed v Celju. Celo leto smo sledili temi Zdravje in uravnotežena prehrana in delček aktivnosti in izdelkov v okviru te teme predstavili na naši stojnici.

Naš VVZ Kekec Grosuplje je zelo dejaven tudi kot ekovrtec, saj se z vsemi svojimi enotami pogosto vključuje v ekološke in humanitarne dejavnosti v bližnjem in širšem okolju.

Že drugo leto zapored smo se 14. 3. 2014 predstavili na sejmu Altermed v Celju. Letošnja tema in vodilo slovenskih ekovrtcev je Zdravje in uravnotežena prehrana. Temu vodilu smo kot rdeči niti v našem vrtcu sledili celo leto in se na nam in drugim najboljši in najbližji način predstavili na celjskem sejmu.

Vodstvo vrtca in nekateri zaposleni smo obiskovalcem sejma za pokušino ponujali pirin kruh, maslo, posušene jabolčne krhlje in Piškote iz samo treh sestavin. Vsa ta zdrava živila so s svojimi vzgojiteljicami pripravili naši otroci. Mimoidočim smo poklanjale tudi recepte za pripravo teh živil. Na leporelih iz kartona smo preko fotografij aktivnosti otrok obiskovalcem predstavile postopke priprave posameznih predstavljenih živil in drugi roditeljski sestanek v obliki čajanke, ki je potekal v enoti Tinkara na temo zdravje. Posamezne fotografije prikazujejo aktivnosti otrok, saj se otroci največ naučijo preko lastne aktivnosti. Preko videoposnetka na računalniku in informativne mape so si obiskovalci stojnice lahko ogledali tudi delček inovacijskega projekta Zdrava malica, ki to leto poteka v enoti Tinkara v skupini 5-6 letnih otrok v skupini Otroci z zvončkom.

Poleg ponujene zdrave hrane, ki so jo pripravili otroci in receptov, smo si z obiskovalci naše stojnice izmenjali tudi ideje, mnenja, nasvete, pohvale, predvsem pa prijazne ter spodbudne besede.

 

                                                                                                             Vida Kastelic,

                                                                                                             enota Tinkara 

predstavitev VVZ Kekec Grosuplje na sejmu Altermed v Celju
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL