Odgovorno s hrano

NA INTERNAUTICI PODELJENE MODRE ZASTAVE

Dodano: 2014-05-12 08:14:26
Društvo DOVES - FEE Slovenia je na sejmu Internautica v sredo, 7. maja 2014 podelilo modre zastave. Podelitve so se udeležili tudi učenci OŠ Dušana Bordona Semedela Koper,ki so si ogledali razstavni prostor društva in se seznanili s programom Modra zastav

Društvo DOVES - FEE Slovenia je na sejmu Internautica, v sredo, 7. maja 2014  podelil modre zastave kopališčem in marinam, ki so zadostili vsem strogim kriterijem za pridobitev in potrditev modre zastave.

Podelitve modrih zastav so se udeležili tudi učenci OŠ Dušana Bordona Semedela Koper, ki so si ogledali razstavni prostor Društva DOVES- FEE Slovenija, kjer je nacionalni koordinator Modre Zastave mag. Boris Šušmak predstavil program. Na razstavnem prostoru bodo v času sejma Internautica na ogled izdelki otrok in učencev projekta »Po Kekčevih stopinjah do znanja« in predstavljenih nekaj prejetih člankov in fotografij projekta Mladi poročevalci za okolje, ki so poročali o prehrani in o zimski ujmi in žledu februarja 2014. Učenci so si ogledalo jahto PRINCESS P62.

Učenke, učenci in mentorice  ekošole  so si ogledali razstavni prostor Društva DOVES – FEE Slovenia, kjer je nacionalni koordinator Modre Zastave mag. Boris Šušmak predstavil  pomen Modre zastave. Kopališče, na katerem vihra modra zastava,  pomeni, da ste na okolju prijaznem in zelo urejenem kopališču. Modra zastava je namreč okoljski znak in priznanje, ki ga vsako leto znova pridobijo samo tista kopališča in marine, ki upoštevajo skrb za okolje in skrb za kopalce. Na teh kopališčih dajejo posebno pozornost rednemu preverjanju kakovosti kopalne vode, zagotavljanju čistoče, prisotnosti reševalcev iz vode, skrbi za kopalce s posebnimi potrebami ter ozaveščanju gostov o varovanju naravnega okolja
Individualni znak Modra zastava lahko pridobijo lastniki in uporabniki plovil s podpisom posebnega okoljskega kodeksa obnašanja.

Modra zastava v naravnem kopališču lahko plapola le eno leto. V primeru, da se pojavijo pomanjkljivosti, in jih odgovorni na kopališču ne odpravijo, lahko modro zastavo izgubijo. Na nepravilnosti lahko opozorite tudi obiskovalci in o tem obvestijo Društvo DOVES – FEE SLOVENIA: info@drustvo-doves.si.

MODRE ZASTAVE ZA LETO 2014/2015 PLAPOLAJO V NASLEDNJIH KOPALIŠČIH:
Centralna plaža Okolje Portorož, Naravno kopališče Trme Krka Strunjan, Naravno kopališče Meduza Portorož, Naravno kopališče Salinera Strunjan, Naravno kopališče Hotelov Metropol, Naravo kopališče St. Bernardin,  Naravno kopališče Vile Park Bernardin, Kamp Lucija, Naravno kopališče Simonov zaliv Izola, Mladinsko zdravilišče Debeli Rtič, Naravno kopališče Šobčev bajer, Grajsko kopališče Bled, Marina Portorož, Marina v Izoli in Marina Bernardin. 
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL