Odgovorno s hrano

Entente florale v Slovenskih Konjicah

Dodano: 2014-10-29 12:03:32
Panoji na katerih smo predstavili aktivnosti šole.
OŠ Ob Dravinji in njeni učenci smo sodelovali pri tekmovanju Entente florale.

Teden dni po začetku šolskih počitnic nas je v sklopu tekmovanja za najlepše mesto v Evropi Entente florale obiskala komisija, ki je ocenjevala urejenost našega mesta.

Učenci šole (Eva, Ula, Pia, Jan, Špela in Miha) smo komisiji, ki so jo sestavljali člani različnih držav, v angleščini predstavili  aktivnosti, ki so se odvijale na šoli tekom leta: šolski vrt, notranja in zunanja zasaditev rastlin, učilnica v naravi, eko kotički, zdrava šola, ločevanje odpadkov, šolska mediacija, čebele in čebelnjak ...

Po kratki predstavitvi smo jih popeljali po šoli ter njeni okolici.  Z zanimanjem so sledili naši razlagi in nas tudi kaj povprašali. Nad našimi spontanimi odgovori so bili navdušeni.

V tej vlogi smo se preizkusili prvič. Vsi smo bili navdušeni, saj je bila to lepa priložnost, na kateri smo lahko zastopali in predstavljali našo šolo. Na začetku smo bili malo nervozni, nato pa smo se vživeli. Dan smo lepo preživeli.

Komisija, prišli so zelo mrkih in resnih obrazov, je bila navdušena nad našo predstavitvijo, ogledom šole ter nad nami, ki smo predstavitev tako suvereno izpeljali. Mislimo, da so naše delo zelo dobro ocenili, saj so šolo zapustili z nasmehom na obrazu in vidno zadovoljni z videnim.

Ponosni smo, da smo bili del ocenjevanja ter da smo pripomogli k zlatemu priznanju za najlepše mesto Evrope.

Zapisali: Eva Golub, Ula Kitek, Špela Pokorn

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL