Odgovorno s hrano

SKRIVNOSTI NAŠEGA GOZDA

Dodano: 2014-11-13 13:04:50
Obisk v gozdu
V tem šolskem letu v vrtcu Most na Soči spoznavamo zelo pomemben življenjski prostor, ki nudi dom in zavetje mnogim živalim in rastlinam. Verjetno ste že sami ugotovili, da beseda teče o gozdovih.

Žal pa nam vreme v teh dneh nikakor ni naklonjeno, da bi se lahko večkrat podali v gozd in ga tako podrobneje preučili. Smo pa sprehod v dežju izkoristili, ter ga vsaj od daleč opazovali. Ker pa smo v vrtcu zelo ustvarjalni, smo si svoj jesensko obarvan gozd sami pričarali.

Da se znamo preleviti še v najrazličnejše gozdne žival smo dokazali v naši šolski telovadnici, kjer smo se spremenili v medvedke. Zelo spretno smo premagovali medvedji poligon in tako dokazali, da nismo prav nič okorni ampak zelo gibčni. Preko pravljic smo ugotovili, da lahko v gozdu najdemo veliko dobrot, ne samo za živali temveč tudi za nas. Med drugim tudi slastne lešnike, da pa ni ostalo samo pri besedah, smo pripravili zelo okusne lešnikove kroglice. Vseh pa nismo hoteli sami pojesti, temveč smo jih želeli deliti še s svojimi domačimi, zato smo jih odnesli domov skrite v prikupnih lisičkah, ki so jih izdelale naše ustvarjalne rokice. Verjemite, da okusa po najboljših lešnikovih kroglicah niti zobna pasta ne more izbrisati iz naših ust. Mmmm.... kako so bile dobre!

Brigita Ostrožnik, vrtec Most na Soči

Medvedji poligon
Lešnikove kroglice
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL