Odgovorno s hrano

DOBRODELNA AKCIJA ZBIRANJA ZAMAŠKOV

Dodano: 2014-11-26 09:33:17
Navdušeno opazovanje kemijske reakcije
Ker je v našo enoto vključen fant, ki ima zelo bolno sestrico Angeliko, smo se v Vrtcu Velenje v OE Vrtiljak odločili, da bomo družini pomagali z zbiranjem zamaškov.

S tem smo seznanili vse otroke, ki so vključeni v naš vrtec in  njihove starše preko  Eko oglasnih desk. V mesecu januarju, pa bomo organizirali še dobrodelni koncert na katerem bodo sodelovali pevski zbori otrok in odraslih in učenci iz osnovnih šol z različnimi prispevki.

Ker so otroke in strokovni delavki  iz najstarejše skupine  povabili na kemijske delavnice na osnovno šolo Gustava Šiliha, smo se z  navdušenjem odzvali, saj nas je pritegnil naslov Čarovnije barv. Seveda smo se  zabavali pri opazovanju spreminjanja barv, burnih reakcij pri mešenju nekaterih  snovi.

Za zaključek so nam podarili veliko vrečo zbranih zamaškov za našo dobrodelno akcijo. Bili smo zelo presenečeni. Z veseljem smo napolnili več manjših vreč in  zamaške odnesli v vrtec. Vsi smo bili zelo veseli, saj smo v srcu čutili Veliko bogastvo in zadovoljstvo ob lastnem prispevku za zdravljenje Angelike.

Presipavanje zamaškov
Z veseljem smo odnesli vse zbrane zamaške v naš vrtec
Eko oglasna deska za obveščanje staršev
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL