Odgovorno s hrano

PODELJENE NAGRADE ZMAGOVALCEM PROJEKTA "VEŠ"

Dodano: 2014-12-02 13:07:40
V Knjižnici Domžale je v torek, 25. novembra 2014 potekala otvoritev razstave projekta VEŠ in podelitev priznanj in nagrad za najbolj izvirne predloge varčevanja z električno energijo.

Energija je ena izmed treh prednostnih tematskih sklopov  programa Ekošola. V projektu »Varčevanje z električno energijo v šoli« VEŠ, so otroci, učenci, dijaki in študentje  spoznavali pomen energije v vsakodnevnem življenju, trajnostne vire energije, in različne možnosti varčevanja z električno energijo ter iskali rešitve in predloge za manjšo porabo energije.
Energija se skriva povsod in v različnih oblikah. Zato je pomembno, da se z njo naučimo upravljati in je ne trošimo po nepotrebnem. In kot vsi vemo – varčevanje z energijo in njena smotrna raba se začneta v naših glavah, šele potem lahko sledijo spremembe v naših življenjskih navadah in razvadah.

Da se tega zavedajo tudi ekošolarjiiz 49 ustanov, ki so pripravili več kot 250 idej in načinov  varčevanja z električno energijo v obliki piktogramov in sloganov.  Njihovi predlogi so razstavljeni v Knjižnici Domžale, ki bo na ogled do 13. decembra 2014.

Otvoritev razstava in podelitev nagrad je potekala v torek, 25. novembra 2014, v Knjižnici Domžale,  ki se jo je udeležili nagrajenci, župan občine Domžale, podžupan občin Kamnik. Dogodek so popestrili nastopajoči učenci OŠ Jurija Vege Moravče, OŠ Roje in OŠ Dragomelj.

Nagrajenci v posamezni kategoriji:

Vrtci in I. triada OŠ Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica
Vrtec Most na Soči
OŠ Toma Brejca 
II. triada OŠ OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, PŠ Šmarje Sap
OŠ Roje
OŠ Dragomelj 
III. triada OŠ, SŠ in fakultete OŠ Jurija Vege Moravče
Srednja trgovska šola Maribor
Prva gimnazija Maribor
Srednja šola Domžale 
Izvirnost

OŠ Notranjski odred Cerknica, POŠ 11. maj Grahovo
OŠ Starše
OŠ Zadobrova
OŠ Gornji Petrovci
OŠ Ig
Dijaški doma Ivana Cankarja
Gimnazija Celje Center
Fakulteta za organizacijske vede 

Objava dogodka na  TV Slovenija - 26.11.2014  poročila ob 15. uri 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL