Odgovorno s hrano

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO RISBICO BOJANA

Dodano: 2015-01-15 09:04:29
Vabimo vas k izdelavi risbice Bojana, ki ga lahko narišete v poljubni tehniki v velikosti formata A4 ali A3.

Leto 2015 bo za društvo JUB zato še posebej slovesno, saj bo obeležil kar 140. let svojega obstoja, kar bo obeležil tudi na embalaži notranje barve JUPOL Junior. Ta se ponaša s pečatom okoljska marjetica Ecolabel, ker je okolju in uporabniku prijazna pralna barva, namenjena zlasti dekorativni obdelavi sten v otroških sobah, igralnicah in učilnicahV letu 2015/16 bodo v JUB-u pokrov embalaže teh barv ter pripadajoče tiskovine opremili z nalepko Bojana, ki ga bomo izbrali iz vaših umetnin!

Vabimo vas torej k izdelavi risbice Bojana, maskote družbe JUB, ki ga lahko otroci narišejo v poljubni tehniki, od uporabe navadnih ali tempera barvic, flomastrov, lepljenk, sestavljank ipd. V sodelovanju z mentorji naj otroci, učenci, dijaki in študenti izdelajo maskoto Bojana v velikosti formata A4 ali A3. Kakšen je pravzaprav videti JUB-ov Bojan, v kakšni vlogi in okolju ga bodo otroci narisali, pa v celoti prepuščamo njihovi domišljiji!  

Izdelke (največ dve na ustanovo) pošljite do 20. januarja 2015 na naslov:

DOVES - PROGRAM EKOŠOLA
ZAVRTI 2
1234 MENGEŠ
s pripisom »risbica Bojana"

Dva izdelka izberite na podlagi vašega internega izbora najboljšega izdelka. Na hrbtni strani vsake risbe zapišite: ime in priimek avtorja, starost (otroka, učenca, dijaka ali skupine) ter naslov ustanove in ime in priimek mentorja. Poleg poslanih izdelkov pošljete tudi soglasje staršev oz. zakonitih zastopnikov.

Nagrajena risbica z imenom šole bo naslednje leto krasila letake in posebno etiketo na embalaži barve JUPOL Junior  pri ponudnikih barv in premazov po Sloveniji, ker poteka prodaja tega  izdelka. JUB bo v svojem JUB Design Studiu v Dolu pri Ljubljani pripravil razstavo vseh prispelih risbic, za nagrajeno šolo ali vrtec pa bo organiziral še posebno ustvarjalno delavnico.

Nagrajena ustanova bo marca 2015 na sejmu Altermed prejela praktično darilo, in sicer barvo JUPOL, s katero bo lahko prebarvala 500 m2 notranjih zidnih površin v učilnicah, igralnicah ali na hodnikih.

- - - - - 
Družba JUB, pri nas poznana kot najstarejši proizvajalec barv za dom, letos obeležuje že 45. obletnico legendarne barve JUPOL, prihodnje leto pa že častitljivih 140. let svojega obstoja. Leto 2015 bo zato še posebej slovesno, kar bo JUB  obeležil tudi na embalaži notranje barve JUPOL Junior. Ta se ponaša s pečatom okoljska marjetica Ecolabel, ker je okolju in uporabniku prijazna pralna barva, namenjena zlasti dekorativni obdelavi sten v otroških sobah, igralnicah in učilnicah. Pri barvanju običajno zadostuje že en sam nanos, saj je barva visoko pokrivna, otroci pa lahko izbirajo barve v šestih odtenkih: rumenem, oranžnem, vijoličnem, rožnatem, modrem in zelenem. V letu 2015/16 bodo v JUB-u pokrov embalaže teh barv ter pripadajoče tiskovine opremili z nalepko Bojana, ki ga bomo izbrali iz vaših umetnin! 

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL