Odgovorno s hrano

EKO PUSTOVANJE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA 2015

Dodano: 2015-02-22 11:14:21
povorka po mestnem parku
Članek govori o tradicionalnem eko pustovanju, katerega zmeraj priredimo na pustni ponedeljek.

Leto je naokoli in spet nas je obiskal norčavi PUST.

V našem Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona smo se zbrali na pustni ponedeljek in priredili že tradicionalno EKO PUSTOVANJE.

Rdeča nit našega pustovanja je bila GIBANJE. Gibanje je prav tako naše prednostno področje iz katerega izhajamo, načrtujemo dejavnosti ter preko igre gibanja in plesa spoznavamo nove stvari. Letošnje eko kostume smo si izdelali iz odpadnih plastičnih vrečk, odpadnega kartona, lesa in naravnega materiala. Otroci so aktivno sodelovali pri izbiri športne discipline, katero je predstavljal vsak oddelek posebej, in izdelavi eko kostumov. Otroci in vzgojiteljice smo se predstavili v eko kostumih tenisačev, maratoncev, plesalk oz. baletk, rokometašev, gimnastičarjev, gimnastičarjev z obroči, plavalcev, pohodnikov nordijske hoje, dvigovalcev uteži, smučarjev krosa, nogometašev in nogometnih navijačev.

Ker je gibanje zabavno tudi na svežem zraku, smo letošnje eko praznovanje obeležili v mestnem parku. Starejše skupine (drugo starostno obdobje) smo se najprej odpravile v Dom starejših občanov Gornja Radgona, kjer smo zarajali in zapeli ter se okrepčali s čajem. Sledile so igre »vadba izbranih športnih disciplin«, druženje in zabava v parku. Po končanem »treningu« smo se še odpravili na povorko po našem mestu. Mlajši otroci (prvo starostno obdobje) so izvajali gibalne dejavnosti na prostem pred vrtcem.

Današnji dan je bil pustni, razigran, zabaven, gibalno aktiven. Da smo gibalno aktivni v našem vrtcu skrbimo vsak dan na prostem,v igralnici ali v telovadnici.

Eko pustovanje je v našem vrtcu skok v prihajajočo pomlad in nove izzive. Temelji na druženju, timskem sodelovanju, kar je odlična popotnica za pripravo na 80. obletnico vrtca, katero bomo praznovali v tem šolskem letu.

Ker je gibanje zdravo, vam želimo veliko razgibanih dni in pozitivne energije...

Mateja Vrbnjak,

dipl.vzg

Obisk v Domu starejših občanov Gornja Radhona
Gibanje vmestnem parku
Šprtniki v prvem starostnem obdobju
Eko pustovanje v enoti Črešnjevci
Eko pustovanje v enoti Negova
Tenisači
Gibanje v parku
Povorka po mestu
Povorka po mestu
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL