Odgovorno s hrano

KAJ JE ROBOT?

Dodano: 2015-03-24 10:11:26
Uživamo ob ustvarjanju.
V Vrtcu Pobrežje Maribor otroke preko različnih vsebin navajamo o skrbnem ravnanju z odpadki.

 

To vprašanje se je porajalo otrokom ob poslušanju pesmi Robotek. Seveda so želeli odgovor, zato smo se dogovorili, da ga skupaj poiščemo.

Ob različnih strategijah učenja skozi zanimive aktivnosti so si otroci razvijali veščine in sposobnosti iskanja odgovorov na zastavljeno vprašanje.

V pedagoškem procesu smo na omenjeno temo ustvarjali iz odpadnega materiala, ki smo ga ves čas pridno prinašali, zbirali, ločevali in reciklirali. Nastajali so najrazličnejši roboti, za katere smo uporabili škatle, karton, zamaške, gumbe, vrvice, žičke, folijo, odpadni papir, papirnate in plastične tulce ter material, ki smo ga sprotno našli v vrtcuin doma.

Otroci so v ponujenih dejavnostih uživali, razvijali sozaupanje v lastne sposobnosti, kritično mišljenje, pridobivali pozitivne izkušnje, spoznavali, da se odpadni material lahko znova koristno uporabi.

Ob tem spoznanju in pridobljenih izkušnjah ozaveščamo otroke in njihove starše o skrbnem ravnanju z odpadki in posledično k čistejšemu in bolj zdravemu okolju.

 

Vrtec Pobrežje Maribor

Enota Mojca

Otroci iz oddelka Kaličopki z vzgojiteljicama Virginijo Kristl in Adrijano Niderl

Nastal je robotek.
Razstava izdelkov.
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL