Odgovorno s hrano

PROJEKT MOJA REKA SI 2015: NATEČAJ ZA STAND-UP PREDSTAVO

Dodano: 2015-03-20 13:46:00
Vsebina letošnjega natečaja je stand-up predstava za naše reke povezane s trajnostnim razvojem (zdravje, narava ali gospodarstvo). Prijavite se do vključno 6. aprila 2015 s prijavnim obrazcem, rok za oddajo stand-up predstave je 5. maj 2015.

V projektu Moja reka si 2015 že sedmo leto zapored vabimo ekipe iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol in drugih izobraževalnih zavodov v sodelovanju z mentorji k natečaju. Tokrat ustvarjamo stand-up predstave za naše reke povezane s trajnostnim razvojem (zdravje, narava ali gospodarstvo). Prijavite se do vključno 6. aprila 2015 s prijavnim obrazcem. Več informacij na www.mojareka.si.

Kako lahko sodelujete?
Oblikujete poljubno velike ekipe mentoric/mentorjev in učenk/učencev in se prijavite na natečaj za stand-up predstavo za mojo reko v projektu Moja reka si 2015.

Poiščete ljudi, ki so strokovnjaki za vodo na področjih zdravje, narava ali gospodarstvo - se z njimi pogovorite ter predstavite, kar ste se naučili od strokovnjakov, v stand-up predstavi. Stand-up predstava na komičen način osvetli določeno temo ali problematiko. Nastopajoči občinstvu predstavi vsebino preko šaljivih zgodb, običajno preko monologa. Nekatere predstave pa združujejo tudi zaporedne nastope večih komikov.

Stand-up predstavo lahko oddate kot posnetek (avdio) ali pa pripravite video posnetek. Dodatne točke bodo dobile predstave, ki bodo že odigrane pred publiko. Svoj izdelek oddate preko elektronske pošte na naslov info@mojareka.si. Pri tem lahko uporabite tudi brezplačne spletne servise (kot sta na primer we transfer, dropbox).
Strokovna komisija bo zmagovalce, ki bodo najbolje predstavili temo letošnjega leta v stand-up predstavi, izbrala v maju 2015:
Komisija bo izbrala pet najboljših stand-up predstav
Ustvarjalci prvih pet ekip dobijo individualne nagrade (nagrada za vsakega člana/članico ekipe in mentorja/mentorico
Ključni datumi:Poziv za prijavo z razpisno dokumentacijo: 20. do 23. marec 2015
Oddaja prijav: 6. april 2015
Oddaja stand-up predstav: 5. maj 2015
Razglasitev rezultatov: konec maja 2015

Ustvarjanje v natečaju
Ambasador Zlatko bo letos ustvarjal stand-up predstavo za projekt Moja reka si, posnel bo svoj video, ustvarjalce pa spremljal tudi na zaključnem dogodku. Ustvarjal bo na temo trajnostnega razvoja - zdravja, narave ali gospodarstva povezanih z rekami.

Partnerji in nagrade
Organizatorja natečaja sta Coca-Cola Slovenija in Ministrstvo za okolje in prostor. Natečaju se v letu 2015 pridružujejo partnerji Mednarodna komisija za Savski bazen (Savska komisija), program Ekošola, Slopak, MMC RTV Slovenija s portalom Bansi ter Inštitut za ohranjanje naravne dediščine Lutra. Partnerji bodo tudi letos poskrbeli za bogate nagrade - več v razpisnih pogojih.

Moja reka si že sedmo leto
V projektu Moja reka si je do sedaj sodelovalo preko 1.800 otrok s svojimi mentorji. Skupno so ustvarili skoraj 300 raziskovalnih nalog, oglasov, stripov, časopisov, superjunakov in pesmi, ki so dostopni na spletni strani www.mojareka.si.

Projekt Moja reka si je za Slovenijo oblikovala Coca-Cola Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor pred sedmimi leti. Pridružili pa so se mu tudi Savska komisija, Slopak, MMC RTV Slovenija s portalom Bansi, program Ekošola in Inštitut za ohranjanje naravne dediščine Lutra. Projekt v Slovenijo prenaša dobro prakso mednarodnega sodelovanja 14 držav na vodah v okviru Mednarodne komisije za varstvo Donave (ICPDR - http://www.icpdr.org/main/ in Savska komisija http://savacommission.org/).

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL