Odgovorno s hrano

ŠTUDENTJE IZ SLOVENIJE IN SRBIJE NAVDUŠILI V ŠTUDIJI PRIMERA O PROGRAMU EKOŠOLA

Dodano: 2015-03-27 14:31:38
Na 34. konferenci o razvoju organizacijskih znanosti, ki je potekala pod okriljem Fakultete za organizacijske vede iz Kranja so ekipe študentov pripravljali Študij primera o programu Ekošola.

Na 34. konferenci o razvoju organizacijskih znanosti, ki jo je od 25. do 27. marca 2015 v Kranju in Portorožu organizirala Fakulteta za organizacijske vede iz Kranja, so kot Študijo primera določili program Ekošola. V njej je sodelovalo šest skupin študentov s fakultet iz Slovenije in Srbije. Najbolj so se izkazali prav študentje Fakultete za organizacijske vede iz Kranja, s svojimi predlogi in predstavitvami pa so navdušile tudi vse druge sodelujoče skupine.

Na tekmovanje v tako imenovani Študiji primera se je prijavilo šest skupin študentov s štirih fakultet iz Slovenije in Srbije: fakultete za organizacijske vede iz Kranja, fakultete za varnostne vede iz Ljubljane, pedagoške fakultete iz Ljubljane in fakultete za organizacijske vede iz Beograda. Vse skupine so dobile isto nalogo: pripraviti načrt, kako k sodelovanju v programu Ekošola pritegniti več ustanov, še posebej dijake in študente, ter v aktivnosti vključiti starše in podjetja. Študentje so imeli za pripravo predlogov in predstavitev na voljo dan in pol.

Med šestimi skupinami sodelujočih je bila najbolj prepričljiva skupina epc , ki so jo sestavljali študentje fakultete za organizacijske vede iz Kranja. Na drugem in tretjem mestu sta bili nagrajeni skupini študentov z beograjske fakultete za organizacijske vede.

V Študiji primera sta kot predstavnika programa Ekošola sodelovala  Gregor Cerar, nacionalni koordinator, in Lucija Marovt, koordinatorica za fakultete. Študentom sta na začetku tekmovanja podrobno predstavila program Ekošola, mednarodno ozadje ter načina in vsebine dela v Sloveniji, prav tako odgovarjala na številna vprašanja. Prav tako sta kot člana komisije ocenila zaključne predstavitve in podelila nagrade najboljšim. Prispevek študentov in njihove predstavitve so dragocen in pomemben pokazatelj, kako mladi vidijo okoljske aktivnosti in kako znotraj tega umešati program Ekošola. 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL