Odgovorno s hrano

SKRBIMO ZA NARAVO IN NAŠE DOBRO POČUTJE

Dodano: 2015-05-07 13:47:31
Svež zrak, toplo sonce in narava nas vedno razvedrijo in napolnijo z energijo, zato se zavedamo, da moramo naravi tudi vračati kar od nje dobimo – lepoto in toplino.

Svež zrak, toplo sonce in narava nas vedno razvedrijo in napolnijo z energijo, zato se zavedamo, da moramo naravi tudi vračati kar od nje dobimo – lepoto in toplino. V akciji Očistimo Slovenijo naš vrtec redno sodeluje in tudi letošnje leto ni bilo izjema.

Otroci, mamice, babica in teta, vsi smo zavzeto čistili kar »pred pragom« naše igralnice, kjer se tudi največ igramo. Naš atrij je bil poln kamenčkov in vej, katere smo pridno zbirali na kup. Tudi pometanje tlakovcev nam je šlo zelo dobro od rok.

Tisti dan pa nas je čakal še en pomemben izziv – tek na 100 metrov za promocijo za zdravo  življenje. Z velikim pričakovanjem in veseljem smo se vnovič podali na trim stezo in pretekli zastavljeno razdaljo, na koncu pa smo navijali še za ostale skupine.

Skrb za zdravje in spoštovanje narave sta vrednoti, ki ju postavljamo v ospredje. Temu smo posvetili prekrasen dan, ki smo ga preživeli z veliko pozitivne energije.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL