Odgovorno s hrano

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2015

Dodano: 2015-11-24 10:54:23
Degustacija različnih sort jabolk in jabolčnega soka
Na OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert smo tudi letos izvedli tradicionalni slovenski zajtrk. Otrokom smo ponudili med, domače maslo, mleko in jabolka z okoliških kmetij.

Med nam je podarilo Čebelarsko društvo Šentrupert in učiteljica podaljšanega bivanja Mira Vukolič, za kar smo jim zelo hvaležni. Čebelar Pavel Rugelj je otrokom na kratko predstavil delo čebelarskega društva in pomen uživanja medu za zdravje.

Na pobudo Čebelarske zveze se nam je pri TSZ pridružil župan Občine Šentrupert, ki je poudaril pomen lokalno pridelane hrane.

V okviru TSZ nas je nekaj dni prej obiskala gospa Marjeta Uhan, ki je predstavila dejavnosti lokalnih sadjarjev, različnih sort jabolk in pripravila degustacijo domačega jabolčnega soka in jabolčnih krhljev.

V 5. razredu so učenci izvedli delavnico na temo priprave zdravega pirinega kruha in peciva.

Podarjeni med, ki ga učenci niso pojedli, bomo uporabili za peko naših vsakoletnih tradicionalnih Eminih medenjakov, ki bodo ponujeni na prazničnem bazarju.

Na šoli se celo leto trudimo, da za pripravo vseh obrokov izbiramo hrano, ki za sabo nima na stotine kilometrov.

Koordinatorica Ekošole: Barbara Bec Bekrić

Kdaj bomo lahko poskusili?
Okusno
Bodoči čebelarji
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL