Odgovorno s hrano

KDO BO LETOŠNJA EKOFACA!

Dodano: 2016-01-11 09:35:09
V letošnjem Ekokvizu za osnovne šole bodo učenci preizkušali znanje o biotski raznovrstnosti, pridelavi hrane in ravnanju z odpadki.

Vabimo vas, da se pridružite letošnjim tekmovalcem Ekokviza za OŠ. Na spletni strani Ekokviza 2015/2016, ki jo najdete na naslovu http://eko.telekom.si/. Učno gradivo je objavljeno v celoti in obsega tri sklope (Biotska raznovrstnost - 6. razred, Hrana - 7. razred, Odpadki - 8. razred), in je učencem v pomoč pri pripravi na tekmovanje.

Na spletni strani Ekokviza so pripravljena tudi vprašanja za vajo, s pomočjo katerih boste lahko preizkusili pridobljeno znanje in se naučili reševanja prek spleta. Na voljo so štiri vrste različnih vprašanj: Drži-ne drži, izbirna vprašanja ABDC, izbirna slikovna vprašanja ter vprašanja s povezovanjem. Vsako pravilno rešeno vprašanje je vredno eno točko. Računalnik vam jih prišteva samodejno, sproti pa meri tudi čas, ki ga porabite za odgovarjanje. Ker so vprašanja za vajo namenjena učenju, vsakemu sledi tudi pojasnilo k pravilnemu odgovoru.

Šolsko tekmovanje bo potekalo v petek, 12. februarja 2016.

V primeru, da se boste odločili za sodelovanje v Ekokvizu za OŠ 2015/2016 ga vpišete v ekoaplikacijo pod C - Izbirne aktivnosti. Če imate ekoakcijski načrt že potrjen  nam  na elektronski naslov info@ekosola.si  pošljete podatke (ime in priimek ter elektronski naslov) mentorja, ki bo prejemal vsa obvestila o tekmovanju in bo kontaktna oseba za Ekokviz.  

Ekokviz sodi med najbolj priljubljene dejavnosti Ekošole. V preteklem šolskem letu se je za naziv ekofaca pomerilo 4.068 osnovnošolcev s 160 šol, državni prvaki pa so postali učenci OŠ I Murska Sobota. Več o preteklem Ekokvizu si lahko preberete na http://eko.telekom.si/si/ekokviz/default.html, kamor kmalu prihajajo že novi izzivi. 

Vaše prijave pričakujemo najpozneje do petka, 15. januarja 2016.

Vabljeni k tekmovanju za največjo ekofaco!

Za dodatna vprašanja glede Ekokviza nam lahko pišete na ekokviz@telekom.si in z veseljem vam bomo pomagali z odgovori. 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL