Odgovorno s hrano

EKO-PAKET: NAJBOLJŠI IZDELKI JESENSKEGA NATEČAJA

Dodano: 2016-01-22 14:26:33
Znani so zmagovalci jesenskega natečaja Eko-paketa, ki se je zaključil 28.12.2015.

Na jesenski del natečaja letošnjega Eko-paketa smo prejeli več kot 700 kreativnih izdelkov iz 101 ustanove. Izjemno domiselni in dodelani izdelki dokazujejo, da je odpadna  KEMS (kartonska embalaža za mleko in sokove) odličen material za ustvarjanje novih, uporabnih izdelkov. V jesenskem delu smo imeli težko nalogo, da smo pregledali in ocenili prevozna sredstva, oblačila, pokrivala, modne dodatke, okraske, darilca in druge dekorativne predmete iz odpadne KEMS.

Ustanove z najboljše ocenjenimi izdelki v treh tekmovalnih kategorijah jesenskega natečaja Eko-paket 2015-2016 so:

Nagrade: delavnice s prikazom ločevanja odpadne KEMS
Na prvih dveh ustanovah v vsaki kategoriji bomo organizirali delavnico, na kateri bomo z mini pulperjem prikazali recikliranje odpadne KEMS in izdelavo recikliranega papirja.
Ustanove za doseženo tretje mesto pa bodo prejeli knjižno nagrado.

Sodelujte tudi v spomladanskem natečaju!

Vsi izdelki iz jesenskega dela bodo uvrščeni tudi v končno ocenjevanje projekta Eko-paket, ko jih bomo dodatno ocenili skupaj z novimi izdelki spomladanskega dela. Zato vas vabimo, da ustvarjate in raziskujete tudi v spomladanskem delu. Rok za oddajo poročila in izdelkov je 26. 2. 2016.  Nagradili bomo tako ustanove kot mentorje. Prepričani smo, da bomo ponovno navdušeni nad vašim delom! Za vaša vprašanja smo na voljo na info@eko-paket.si, spremljate pa tudi našo facebook stran www.facebook.com/ekopaketslo

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL