Odgovorno s hrano

Dan odprtih vrat na OŠ Sveti Jurij

Dodano: 2016-05-05 07:39:47
Dramatizacija pravljice Zemlja je dobila vročino
V petek, 22. aprila 2016, smo na šoli obeležili dan odprtih vrat na temo dneva Zemlje.

Zjutraj smo se zbrali v amfiteatru, kjer smo si ogledali dramatizacijo pravljice Zemlja je dobila vročino, podeljene pa so bile tudi eko bralne značke. Nato pa smo se odpravili v učilnice, kjer je vsak oddelek izvedel delavnico, posvečeno okoljski tematiki.

Otroci v vrtcu so se pogovarjali o Zemlji in si ogledali lutkovno predstavo. Iz tulcev so izdelali rože, iz odpadne embalaže pa avtomobile in pikapolonice. Z ogljem so risali na recikliran papir. Prebrali so zgodbico Trije prašički in potem izdelovali hranilnike v obliki pujskov.

Učenci 1. razredov so se naučili saditi, presajati, podtikati in sejati. Tako bomo imeli več zelenih rastlin, ki nam dajejo kisik. Izdelali so tudi lončke iz DAS mase, v katere so dali marjetice.

Učenci in učenke iz 2. razreda so izdelovali igrače iz plastenk. Izdelali so morske pse, čebele in rože.

Učenci 3. razreda so izdelali plakate na temo onesnaževalci okolja in varovanje okolja. Izdelali so koš, imenovan Zamaškojed. Prav tako so izdelali nekaj modelov onesnaževalcev okolja (avte, tovarne, cisterne ipd.).

Učenci 4. a so sestavljali električni krog in ugotavljali, kako lahko z varčevanjem električne energije prispevamo k varovanju okolja.

V 5. razredih so učenci izvedli delavnico na temo voda. Izdelovali so plakate o onesnaževanju vode in šivali kapljice iz filca.

Učenci 6. razredov smo bili mladi poročevalci. Tako smo spremljali dogajanje okrog nas, in sicer smo fotografirali, intervjuvali, izdelali filmček in napisali ta izvrsten članek!

Učenci 7. a so iz odpadnih oblačil izdelovali nove majice, torbice, šale … Fantje 7. b so izdelovali plakat o KEMS, dekleta pa so s pomočjo zemljevida izdelala maketo Občine Rogašovci.

Učenci 8. a so pripravili osvežilni melisin napitek, kopalno sol s sivko in namaz z drobnjakom. Prav tako so posadili zelišča in poslikali njihova korita.

9. a se je lotil izdelave modelov molekul iz zamaškov ter pripravil didaktično igro 4 v vrsto, učenci 9. b pa so barvali maketo Zemlje ter izdelali plakat o Zemlji.

Dan odprtih vrat so s svojimi instrumenti popestrili še učenci glasbene šole in naši mladi kitaristi.

Ta dan smo spoznali, kako pomembno je, da ohranimo to našo Zemljo čisto in zdravo.

 

Ekokoordinatorica Klavdija Gomboc in mladi poročevalci OŠ Sv. Jurij

Sajenje, podtikanje, presajanje
Zamaškojed
Plakat o onesnaževanju okolja
Izdelava rož iz tulcev
Onesnaževanje vode
Naši mladi poročevalci
Recikliranje oblačil
Izdelava makete občine Rogašovci iz KEMS
Svet zelišč
Maketa Zemlje
Modeli mulekul iz zamaškov
Nastop naših mladih kitaristov
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL