Odgovorno s hrano

OBELEŽITEV MEDNARODNEGA DNEVA MIRU V VRTCU ANTONA MEDVEDA KAMNIK

Dodano: 2016-09-28 07:17:09
Leta 2001 se je generalna skupščina OZN odločila, da bo mednarodni dan miru vsako leto praznovala 21. septembra. Po vsem svetu so na ta dan sadili drevesa.

Tudi v Vrtcu Antona Medveda Kamnik smo se pridružili kampanji Posadite drevo miru (Plant a tree for peace), v kateri sodeluje več kot 5000 šol in vrtcev v približno 120 državah, in tako prispevali svoj delček k poglabljanju zavesti otrok in mladine o pomembni vlogi dreves in gozdov. S sajenjem dreves simboliziramo upanje in nadaljevanje življenja.

V okviru gibanja, ki ga organizira LEAF International (Learning about forests) v sodelovanju z Ekošolo, se je sajenje dreves pričelo opoldne v Oceaniji, nato se je nadaljevalo v Aziji, Evropi in Afriki, zaključilo pa se je v Ameriki. Po vsem svetu je bilo skupaj posajenih več sto tisoč dreves.

V našem vrtcu smo na igrišču enote Tinkara s pomočjo naših vzdrževalcev posadili domorodno vrsto drevesa, ozkolistni javor. Otroci in vzgojiteljice smo postali njegovi varuhi ter se zavezali, da bomo zanj lepo skrbeli.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL